Spelrum
Giraffen22
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
20
Inloggade42
Mobilspel
Pågående20 855

Forumkategorier

Användare Inlägg  
monk - Administratör2005-10-05 09:29
Antal inlägg: 2370

Anekdoter
Har ni några sköna Anekdoter? Jag inleder med en smått bisarre historia som hände mig för några år sedan.

Jag satt på en buss på väg till Skåne och för att fördriva tiden började jag småprata med killen som satt bredvid mig. Efter att ha växlat några ord frågade han varifrån jag kom. Jag svarade Norrköping eftersom det är där jag är född och uppvuxen och ställde samma fråga till honom. Killen, som var asiat, svarade att han kom från Kina. Jag förstod genast att han missuppfattat mig, jag ville ju veta var han kom ifrån i Sverige. Jag ställde därför frågan på nytt men betonade och omformulerade den en aning. Killen gav mig en märklig blick och svarade på nytt "Kina, jag är från Kina".

Jag blev mycket förvånad över att han fortfarande inte förstått min fråga och sade något i stil med "Jag förstår att ditt ursprungsland är Kina, men det jag undrar är varifrån du kommer i Sverige?".

Man kunde verkligen se frustrationen i killens ögon när han på nytt svarade "KINA, JAG ÄR FRÅN KINA! KINNA! "

Då ramlade polletten ner och jag förstod att killen aldrig sagt "Kina" utan "Kinna" (En ort utanför Göteborg). Jag bad generat om ursäkt över att jag hört fel, och sedan den dagen tänker jag ofta på att de flesta kineser må bo i Kina, men att det även finns några i Kinna :-)
 
Bim19642005-10-05 10:21
Antal inlägg: 1854

Dett hände för ett par år sedan då mina barn fortfarande tyckte att sandlådan var kul.
Jag satt med min ena son och gjorde sandkakor på löpande band, det var grodor, katter, hundar och en och annan val.
Då kom en grannflicka ut och satte sig med oss i sandlådan, hon var 7 år och min son var 4 år.

Vi började att prata om dom olika djuren och jag undrade om hon visste vad ett däggdjur vad för något. Jo då hon hade väl kläm på att vi människor var det, men att hundar och katter också var det det visste hon inte.

Vi satt och pratade om hur olika djur är så kom jag på "hönan" är ju inget däggdjur vad är det för ett djur frågade jag henne.
Hon funderade verkligen riktigt ordentligt länge satt hon och funderade men så sken hon upp och sa nu vet jag sa hon hönan är ett "skaldjur".
Behöver jag tala om att jag började skratta men det var ju ganska logiskt för hönan lägger ju ägg som vi skalar.
Så nu när jag ser henne ibland så tänker jag på denna lilla historia.
 
skrabban2005-10-05 13:18
Antal inlägg: 1031

När jag var liten hade vi koloni på Limhamn i Malmö. En dag var jag ute och lekte. Jag såg en daggmask. Jag ropade på min mamma och sa: Titta vilken lång daggmask. Min mor sa att det inte var en daggmask utan en ormslå eller kopparslå vilket är samma sak.
 
Summer2005-10-05 13:33
Antal inlägg: 38

Jag var 20 år och skulle på anställningsintevju.
Jag var välsminkad och hade på mig en kort svart kjol, svarta nylonstrumpor, läderstövlar och någon chick top till detta. Glad och söt skulle jag gå in i kamrerns (det här var 70-tal och då kallades ekonomicheferna för kamrer)rum för att börja intevjun. Snubblar på tröskel och handväskan for in under hans skrivbord och ALLT som brukar finnas i en handväska for ut över golvet. Jag fick rejäla hål i stumporna och skurbbsår på knäna. Kamrern sprang efter en förbandslåda och jag fick tvätta bort blodet från mina knän. Allt smink som jag jobbat med satt i hela ansiktet eftersom tårarna sprutade. Under tiden som jag tvättade knäna låg han under sitt skrivbord och plockade upp innehållet från min väska. Jag ville bara dö!

Av själva intervjun minns jag inget, men han ringde några dagar senare och talade om att jag gjort ett oförglömligt intryck med den entrén. Jag fick jobbet!
 
monk - Administratör2005-10-05 13:52
Antal inlägg: 2370

För många år sedan var jag på den grekiska ön Kos och festade. Jag åkte dit tillsammans med en grupp skandinaver...

Hur som helst, en kväll var vi på ett uteställe och jag gick fram till en tjej från resgruppen som jag spanat in. Jag presenterade mig på engelska och för att försäkra mig om att inte hon också var svensk frågade jag "- Are you also from Sweden?"

Hon tittade på mig och svarade "No way!". Jag tyckte att det var ett lite märkligt svar och frågade istället "- Are you from Denmark?", varvid hennes svar igen blev "No way!". Med uteslutningsmetoden ställde jag till sist frågan "- Then you must be from Norway?" och hon svarade "Yes Norway!!".

Sen sa hon "Do you understand English?" varvid jag svarade "No, I dont think so" och lunkade därifrån.
 
Nemi2005-10-05 14:12
Antal inlägg: 5952

haha :) fasen, får försöka komma på om jag har nån :)
 
Summer2005-10-05 14:48
Antal inlägg: 38

Jag och en blind kompis var och hälsade på hos en vän som bodde hemma hos sina föräldrar. När han behövde uppsöka toaletten ropade modern i huset till honom:
"Lysknappen sitter på utsidan". Alla utom mamman låg dubbelvikta av skratt för hon förstod inte vad som var så roligt. "Jamen folk brukar ju ha lite svårt att hitta knappen, och han som inte ser heller" var hennes nästa komentar. Då trillade poletten ner!

 
Birgerkung - Spelvärd2005-10-05 17:33
Antal inlägg: 2392

:o)
 
Slemmie2005-10-05 21:53
Antal inlägg: 129

En kompis var på kafé och skulle fika med några andra. De stod i kön och han hade bestämt sig för att ta en negerboll. Då får han syn på killen i kassan, som är mörkhyad. Och det där med negerbollar kan ju vara lite känsligt. Okej, jag får inte säga negerboll, måste säga chokladboll, får inte säga negerboll, chokladboll chokladboll... "Ja?" "Ja hej, jag skulle vilja ha en chokladneger!"
 
TopBanana2007-01-14 16:44
Antal inlägg: 752

:o)))
 
TopBanana2007-01-14 16:44
Antal inlägg: 752

(Måste försöka komma ihåg nåt kul själv)
 
västgöten - Ej medlem längre2007-01-14 16:57
Antal inlägg: 1135

nån mer än jag som sagt sitt efternamn när en pingstvän sträckt fram för att hälsa och sagt "frid" ?
 
västgöten - Ej medlem längre2007-01-14 18:05
Antal inlägg: 1135

förövrigt tycker jag att mr monk bör gå och kolla sin hörsel
 
Sawawa2007-01-15 17:34
Antal inlägg: 606

Min kompis blev utskickad för att springa ned till affären och köpa Sharonfrukter. På vägen dit tänker hon på att Ariel Sharon heter ju Sharon, vilket roligt sammanträffande.
Väl inne i affären kunde hon inte hitta dessa frukter, utan frågar personal om var de finns. Det är först när personalen leder henne till tvätt- rengöringsavdelning som hon inser att hon frågat efter Ariel och inte Sharon.
 
falafelibröd2007-01-15 18:28
Antal inlägg: 782

En kompis till min mamma är i en klädbutik och kollar runt lite. Plötsligt får hon syn på någon som ser bekant ut, så hon går fram o säger till personen "Men hej, dig känner jag igen". Då inser hon att det är hennes egen spegelbild hon pratar med....
 
ablin2007-01-15 19:14
Antal inlägg: 49

HAHA, den sista var riktigt kul
 
Sawawa2007-01-15 19:23
Antal inlägg: 606

Då måste man har riktigt skev självbild...
 
wordfreak2007-01-15 19:33
Antal inlägg: 260

Min assistent berättade följande en gång:

En kompis till honom var i England. Han gick in i en affär. Köpte en grej. Behövde en påse för att stoppa grejen i. Kom inte på vad påse hette på engelska. Fick hjärnsläpp och sade " -Can I have a 'pöse'?". Hahaha. Inte bara det att han sa påse på svenska, han sade det på dialekt också! Hahaha
 
iodine - Ej medlem längre2007-01-15 20:48
Antal inlägg: 269

min polare dubbelbokade en kväll då vi var ut. mycket humoristiskt faktiskt. vi kan kalla henne j. j såg iaf en kille hon vart intresserad av en längre tid och bestämde sig för att chansa, och fick världens krok på honom. mot slutet av kvällen skulle dom hem till henne...men på vägen dit stötte dom ihop med hans x. han bad henne gå i förväg och sa att han skulle komma efter. visst tänkte hon så när hon kom hem ringde hon sin gamla kk istället, som plåster på såret. han var i stan och kunde tänka sig att komma över. dom samtalade hela vägen hem till henne...han går in i porten...tänker ta hissen...säger då att det var någon jävel snodde hissen för honom. tre sekunder senare plingar det på hennes dörr och där står spanet.
 
IMO 1punkt2 - Ej medlem längre2007-01-15 21:08
Antal inlägg: 1033

Avdelningen språkförbistringar:

En f.d. kollega jobbade i receptionen på en VC/Jourcentral/sjukhus (minns inte riktigt) In kommer en utländsk man.

-Och vad har du för problem, undrade hon?
-Jak har fått schlllll på schnnpp, sa han tyst.
-Ursäkta, jag hörde inte, kan du prata liiiite högre?
-Jak har fått schlllll på schnnpp, sa han något högre.
-Ursäkta, men jag hör fortfarande vad du säger. Kan du vara snäll och prata lite högre och tydligare så jag vet till vilken doktor jag ska skicka dig?
-JAK HAR FÅTT SCHAMPINJONER PÅ SNOPPET!!!
 
Visar sida: 1 2
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?