Spelrum
Giraffen32
Krokodilen1
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
24
Inloggade57
Mobilspel
Pågående22 290

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Mouche - Administratör2006-11-09 21:25
Antal inlägg: 24193

Middag för två...Förslag.
Om man har planer på att bjuda någon man känner lite extra för på middag, hemma och lagat av en själv...Vad ska man då laga till?
Dukning och annat som höjer stämningen?
Ideér mottages tacksamt....

Det ska vara en traditionell middag...förrätt, huvudrätt och dessert... =)
 
nina733 - Ej medlem längre2006-11-09 21:35
Antal inlägg: 4346

Förrätt: Skaldjurscocktail med räkor, kräftstjärtar, avocado, lime, romansallad & hyvlad parmesan


Huvudrätt : kycklingfilé fylld med pesto, inrullad i bacon, ugnsbakade rotsaker och en ruccolasallad m soltorkade tomater mm.


Efterrätt; kladdkaka med lättvispad grädde

=)
 
_Ordboken_ - Ej medlem längre2006-11-09 21:36
Antal inlägg: 18

Ostbågar till förrätt
Makrillsfiléer till middag
Schwarzwaldstårta till efterrätt
 
Recoba - Ej medlem längre2006-11-09 21:37
Antal inlägg: 37

till dessert ska du givetvis bjuda på

Chocolate-nutella fondant fluffins


Ger 6-8 stora muffins

3½ dl Vetemjöl Special

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

1 krm salt

1½ dl chocolate chips

125 g smör

2 ½ dl muscovadosocker

1 dl kakao

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 ½ dl mlöjk

½ dl kesella

1 dl nutella

(körsbär till garnering)



Sätt på ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt chocolate chipsen, ställ åt sidan.

Vispa snör och socker pösigt, gärna med elvisp. Häll i kakaon och vispa hastigt ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, kesella och blanda noggrant.

Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills de blandats, rör inte för mycket. Fördela smeten i muffinsformar med en generös klick nutella i mitten så att de är fyllda till 2/3. Ställ gärna ner formarna i muffinsplåt.

Grädda i 20 minuter för en ”löskokt” kärna, 25 för en fastare. Ta ut och låt svalna på galler. Dela muffinsen försiktigt och lägg upp på ett fat så att man ser den kladdiga kärnan. Servera med färska körsbär
 
Sawawa2006-11-09 21:38
Antal inlägg: 606

Tank latt! Inget for komplicerat, om du inte rakar vara gourmetkock. :) Tank pa mysfaktorn, det ar det viktigaste.
 
Recoba - Ej medlem längre2006-11-09 21:39
Antal inlägg: 37

Mouche

Kanske lika bra att du frågor honom om han är laktosintolerant, så slipper du massa besvär.
 
Snittgurka2006-11-09 21:41
Antal inlägg: 199

Raclette eller fondue. Perfekt, om du inte känner din middagsgäst väldigt väl.
Det blir inte så uppstyltat, utan ni kan sitta och plocka och "laga" själva.
Förbered bara någon lättare dessert och en riktigt god aperitifdrink.
Hoppas ni får en jättetrevlig kväll =)
 
prinsenmio2006-11-09 21:42
Antal inlägg: 593


mmm mitt ämne precis..=)

Något lätt till förrätt, skaldjurssallad tex.

Till varmrätt: Kalv file, helstekt, rödvinssås,

Dessert:Chokladpannacotta med jordgubbssås, eller kanske en cigarrglass
med ananas soppa till?

Till detta dricker man gärna penfolds viner australien, toppengoda och
lättdruckna... Vad gäller dukning, så... en duk på bordet, lite ljus och sen är det trevligt om man skriver en liten meny som hon kan kika i medan du
fixar med maten=)


Hoppas kvällen blir trevlig=)
 
nina733 - Ej medlem längre2006-11-09 22:01
Antal inlägg: 4346

Ljus, massor av ljus, tulpaner , rosor lite överallt ....

bakgrundsmusik nåt klassiskt kanske,... Bach air D-dur... mmm
 
Snittgurka2006-11-09 22:11
Antal inlägg: 199

Eller så är du lite okonventionell.
Finns det möjlighet, så snoka reda på lite mer om din gäst. Vilka dofter hon gillar, vilka färger hon föredrar.
Införskaffa rökelse och ett mysigt draperi som matchar hennes smak.

Allt som görs speciellt för just henne, kommer att uppskattas väldigt mycket...
 
-Giraffen - Ej medlem längre2006-11-09 22:23
Antal inlägg: 82

Och allt kommer att utspela sig i slowmotion och softat motljus medans rosbladen dinglar ner på golvet och.... äh, åter till ämnet.

Det viktigaste är att du tänker på smart logistisk så att inte middagen blir till en kaotisk tillställning av att röra i grytor etc. Saker som går att förbereda dagen innan är prima. Exempelvis en chocklad ganaché till dessert. Sätt i kyl eller frys dagen innan och baka av den medans ni äter huvudrätt, där kan du styra tiden i ugnen mot uppskattad tid för huvudrätten genom att frysa eller kyla den. Servera med en halloncoulis som kan stå förberedd på låg värme under hela middagen. Samma sak med en italiensk potatiskaka inlindad i parmaskinka, sätt den dagen innan och baka av. Låt kyla ett par timmar och skär upp tunna skivor, plasta och gå och lägg dig. Inför middagen, kasta in potatiskakan i ugnen och peta in förstekt kött och eventuellt lite rotfrukter så har du huvudrätten klar på 10 minuter, sås kan stå och puttra under tiden. Förrätt som är enkel god och lätt, fixa ett par ordentliga rödbetor som du skalar och skär av topp och botten på. Koka och servera med två rejäla fetaost trianglar på toppen och strö en nypa havssalt över.

Svårare än så var det inte.
 
Emmef - Ej medlem längre2006-11-10 08:23
Antal inlägg: 525

Och självklart vill vi ha en redovisning av vad det blev för midag osv :)
 
mamman - Ej medlem längre2006-11-10 08:37
Antal inlägg: 6379

Håller med föregående skrivare! Vi vill veta!!!!

Sen skulle jag vilja tipsa om en god majssoppa (man kan göra i förväg) till förrätt.
Annars skulle ju inte en räkcocktail sitta helt fel.... (f*n nu blir man ju hungrig...)

Huvudrätten är jag inte helt säker på men till efterrätt
Vit chokladpannacotta med jordgubbar i mörk chokladsås eller doppade i mörk choklad.
HUA! MUMS!
annars är passionspannacotta gott....
 
nina733 - Ej medlem längre2006-11-10 10:13
Antal inlägg: 4346


FÖrförande gott, och enkelt att tillaga =)


Varm getosttoast med färska fikon
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) getost, ca 1 cm tjocka
4 skiva(or) rostat bröd
4 st färska fikon
1 dl socker
1 kvist(ar) färsk rosmarin
1 dl rödvin
1-2 msk balsamvinäger





Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen (200 grader) i 5 minuter.

Smält sockret i en stekpanna. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarin.

Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela småputtra några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite sås över toasten.



 
greedy1 - Ej medlem längre2006-11-10 18:19
Antal inlägg: 18

ojsan, nina733, det där, det fick det att vattnas i munnen - rrrejääält ! =) fick nog lust att våga mig på den nångång...
 
nina733 - Ej medlem längre2006-11-10 18:23
Antal inlägg: 4346

Kan verkligen rekommendera den greedy =) ....

och min favorit cheesecake...



Cheesecake med hallon och blåbär
Ingredienser
125 g smör
1 krm salt
125 g mandelmassa
1 st ägg
3,5 dl vetemjöl

120 g vit choklad
600 g philadelphiaost
0,75 dl socker
3 st ägg
1 st citron, rivet skal och saft från

Hallon och blåbär till garnering





Gör så här:
Mördegen:
Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare. Mixa till dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt.

Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm.

Fodra pajformen. Var noga med att trycka ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan deg och form. Ställ formen i frysen i ca 10 minuter. Baka formen direkt från frysen till dess att pajskalet är gyllene. Det tar 12 -13 minuter.

Fyllningen:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa samman osten och sockret, vispa därefter i äggen till en slät kräm. Rör samman ett par matskedar ostkräm med den smälta chokladen, detta för att undvika att den varma chokladen skall sätta sig när den blandas med den kalla ostkrämen. Vispa sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och citronskalet i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet.

Grädda i ca 30-35 minuter. Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon och blåbär.

 
tildus71 - Ej medlem längre2006-11-10 18:34
Antal inlägg: 1282

å såå gottt! själv undrar jag om jag vet vem den lycklige middagsgästen kan vara? är det månne en betagäst du träffar? *ser sig misstänksamt om kring på alla som jagat Mouche, säger grattis då å ha så trevligt ....* (sotis jag? nädå inte alls...)
 
Mouche - Administratör2006-11-10 18:56
Antal inlägg: 24193

Jag är överväldigad av alla goda rätter här ovan =)
Tackar och bugar till er alla.

Tildus mitt Hjärta...
Det finns ändå ingen som Du i mitt liv...

Mouche =)
 
tildus71 - Ej medlem längre2006-11-10 18:58
Antal inlägg: 1282

*rörd till tårar av mouches ord*...
 
Mouche - Administratör2006-11-10 19:23
Antal inlägg: 24193

Mouche´s Ömhetsmåltid för Tildus.. *ler*

Förrätt: Små vårrullar, fyllda med grönsaker och fint hackat kycklingbröst..

Middag: Flamberad konjaksmarinerad kalvfilé med råstekt, skivad vitlökspotatis, grönsallad och sky. Örtkryddat bröd....

Dessert: Smultron/Jordgubbsfromage med vispad vaniljgrädde, dekorerad med hela smultron och krossad choklad..

Vi dricker det Du vill dricka lilla Tildus.. =)
Givetvis äter vi till tonerna av Beethoven.

Senare dricker vi en kopp kaffe med småkakor och ett litet glas sherry framför den öppna spisen, pratar och njuter av att ha det trevligt tillsammans.

Mouche
 
Visar sida: 1 2 3
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?