Spelrum
Giraffen | 23 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 4 |
Grisen Böjningslistan | 12 |
Inloggade | 39 |
Mobilspel
Pågående | 20 032 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
NameIsNobody - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:27 | |
![]() | Baka med filmjölk? Hej, vad är huvudsakliga skillnaden med att baka t ex kanelbullar med filmjölk istället för mjölk? Är det samma dosering? @ <3 | |
Tess 08 | 2009-01-19 13:29 | |
![]() | Har aldrig testat att baka kanelbullar med filmjölk. Däremot kan man byta ut socker mot vit sirap... Pizzadeg kan man ju välja fil eller vanlig mjölk - samma dosering är det där. | |
ewaleena - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:34 | |
![]() | Ingen aning om kanelbullar, men jag brukar ha det i sockerkakssmet eller i muffinssmet.. | |
ElinSundin | 2009-01-19 13:46 | |
![]() | Använder man kesella så blir ju bullarna saftigare. Borde ju ha i stort sett samma fördel om man använder filmjölk med tanke på konsistensen. | |
låst - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:47 | |
![]() | Bullarna blir saftigare, blir inte lika torra som annars efter ett par dagar, märks även skillnad om man fryst och sen tinar upp. En del använder kvarg, men det går även att göra med fil istället så som du beskriver här, tillsätt dock lite extra socker. fil är vätska det med, så ja samma mängd som gäller. | |
NameIsNobody - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:48 | |
![]() | Ah, tack. Jag har redan bytt ut sockret till sirap och det blev en enorm förbättring i konsistensen och hållbarheten. Får testa med filmjölk oxo. Kesella var en bra idé oxo! Några andra stalltips när det gäller kanelbullar? :D | |
NameIsNobody - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:56 | |
![]() | Kvarg lät ju väldigt spännande, vart får man tag på det? | |
låst - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:57 | |
![]() | Kavla inte ut degen så hårt, låt den vara lite tjockare och gör stora bullar. Snåla inte på smöret du har till fyllning. Små bullar med snålt av fyllning blir torra... | |
låst - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:57 | |
![]() | vilken mataffär som helst | |
Tess 08 | 2009-01-19 13:58 | |
![]() | Kan berätta att jag kör mycket smör(margarin) kanel och pärlsocker som fyllning. Klart mycket bättre än strösocker... Kanske något dyrare, men va faen... | |
NameIsNobody - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:58 | |
![]() | Aha. Kesella och Kvarg är samma sak såg jag nu när jag sökte vidare. | |
låst - Ej medlem längre | 2009-01-19 13:59 | |
![]() | En kanelbulle ska vara stor, saftig och god. I vissa saker ska man bara inte snåla på "gottet", bättre att låta bli om man är rädd för fett. | |
ElinSundin | 2009-01-19 14:01 | |
![]() | Använd inte onödigt mycket mjöl. Bättre att degen är lite kladdig och jäs dem ordentligt! Jag brukar alltid låta mina jäsa längre än vad det står i recept. Fast det bästa man kan ha i bullar är nymald kardemumma. Får gärna vara lite stora bitar också, mums! | |
Tess 08 | 2009-01-19 14:04 | |
![]() | Ingen kardemumma!!! Nejnejnej!! ;-) Men som låst skrev. Är man rädd för fett eller att gå upp i vikt är det väl bätter att avstå en bulle än att äta de som inte är toppengoda! Testa pärlsocker i bullarna nästa gång! Mums! | |
ElinSundin | 2009-01-19 14:06 | |
![]() | Jooo, massa kardemumma och mandelmassa. Utan dessa två är det ingen riktig bulle för mig :) | |
Risotto - Ej medlem längre | 2009-01-19 14:07 | |
![]() | Kardemumma i varm mjölk och ha med sig ut i termos, det är mumma det. | |
Tess 08 | 2009-01-19 14:09 | |
![]() | Risotto!! Mars härifrån!!! ;-) Här diskuterar vi BULLAR!! Inte termosgrejer!! Om man inte kan stoppa kanelbullar i termos... *funderar* | |
rosa_kanin - Ej medlem längre | 2009-01-19 14:10 | |
![]() | kan man säkert, men det blir så smuligt och krångligt..:) | |
mammamu - Ej medlem längre | 2009-01-19 14:11 | |
![]() | kanel, vaniljsocker och vanligt socker i är hemligheten:) | |
Risotto - Ej medlem längre | 2009-01-19 14:31 | |
![]() | Ja ja, kan inte så mycket om bullar så jag får väl knipa igen då.....lärde mig dock i julas att lussebullar är ofantligt mycket godare i muffinsform och med en klick mandelmassa i. Så! var det kvallificerat för tråden eller ska det vara en kanelbulle också? ;) | |