Spelrum
Giraffen23
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
4
Grisen
Böjningslistan
12
Inloggade39
Mobilspel
Pågående20 032

Forumkategorier

Användare Inlägg  
NameIsNobody - Ej medlem längre2009-01-19 13:27
Antal inlägg: 1702

Baka med filmjölk?
Hej,

vad är huvudsakliga skillnaden med att baka t ex kanelbullar med filmjölk istället för mjölk? Är det samma dosering?

@ <3
 
Tess 082009-01-19 13:29
Antal inlägg: 18003

Har aldrig testat att baka kanelbullar med filmjölk.
Däremot kan man byta ut socker mot vit sirap...

Pizzadeg kan man ju välja fil eller vanlig mjölk - samma dosering är det där.
 
ewaleena - Ej medlem längre2009-01-19 13:34
Antal inlägg: 1977

Ingen aning om kanelbullar, men jag brukar ha det i sockerkakssmet eller i muffinssmet..
 
ElinSundin2009-01-19 13:46
Antal inlägg: 119

Använder man kesella så blir ju bullarna saftigare. Borde ju ha i stort sett samma fördel om man använder filmjölk med tanke på konsistensen.
 
låst - Ej medlem längre2009-01-19 13:47
Antal inlägg: 32

Bullarna blir saftigare, blir inte lika torra som annars efter ett par dagar, märks även skillnad om man fryst och sen tinar upp.
En del använder kvarg, men det går även att göra med fil istället så som du beskriver här, tillsätt dock lite extra socker.

fil är vätska det med, så ja samma mängd som gäller.
 
NameIsNobody - Ej medlem längre2009-01-19 13:48
Antal inlägg: 1702

Ah, tack. Jag har redan bytt ut sockret till sirap och det blev en enorm förbättring i konsistensen och hållbarheten. Får testa med filmjölk oxo. Kesella var en bra idé oxo! Några andra stalltips när det gäller kanelbullar? :D
 
NameIsNobody - Ej medlem längre2009-01-19 13:56
Antal inlägg: 1702

Kvarg lät ju väldigt spännande, vart får man tag på det?
 
låst - Ej medlem längre2009-01-19 13:57
Antal inlägg: 32

Kavla inte ut degen så hårt, låt den vara lite tjockare och gör stora bullar. Snåla inte på smöret du har till fyllning.

Små bullar med snålt av fyllning blir torra...
 
låst - Ej medlem längre2009-01-19 13:57
Antal inlägg: 32

vilken mataffär som helst
 
Tess 082009-01-19 13:58
Antal inlägg: 18003

Kan berätta att jag kör mycket smör(margarin) kanel och pärlsocker som fyllning. Klart mycket bättre än strösocker...
Kanske något dyrare, men va faen...
 
NameIsNobody - Ej medlem längre2009-01-19 13:58
Antal inlägg: 1702

Aha. Kesella och Kvarg är samma sak såg jag nu när jag sökte vidare.
 
låst - Ej medlem längre2009-01-19 13:59
Antal inlägg: 32

En kanelbulle ska vara stor, saftig och god. I vissa saker ska man bara inte snåla på "gottet", bättre att låta bli om man är rädd för fett.
 
ElinSundin2009-01-19 14:01
Antal inlägg: 119

Använd inte onödigt mycket mjöl. Bättre att degen är lite kladdig och jäs dem ordentligt! Jag brukar alltid låta mina jäsa längre än vad det står i recept. Fast det bästa man kan ha i bullar är nymald kardemumma. Får gärna vara lite stora bitar också, mums!
 
Tess 082009-01-19 14:04
Antal inlägg: 18003

Ingen kardemumma!!! Nejnejnej!! ;-)

Men som låst skrev. Är man rädd för fett eller att gå upp i vikt är det väl bätter att avstå en bulle än att äta de som inte är toppengoda!
Testa pärlsocker i bullarna nästa gång! Mums!
 
ElinSundin2009-01-19 14:06
Antal inlägg: 119

Jooo, massa kardemumma och mandelmassa. Utan dessa två är det ingen riktig bulle för mig :)
 
Risotto - Ej medlem längre2009-01-19 14:07
Antal inlägg: 3069

Kardemumma i varm mjölk och ha med sig ut i termos, det är mumma det.
 
Tess 082009-01-19 14:09
Antal inlägg: 18003

Risotto!! Mars härifrån!!! ;-)
Här diskuterar vi BULLAR!! Inte termosgrejer!! Om man inte kan stoppa kanelbullar i termos... *funderar*
 
rosa_kanin - Ej medlem längre2009-01-19 14:10
Antal inlägg: 704

kan man säkert, men det blir så smuligt och krångligt..:)
 
mammamu - Ej medlem längre2009-01-19 14:11
Antal inlägg: 1286

kanel, vaniljsocker och vanligt socker i är hemligheten:)
 
Risotto - Ej medlem längre2009-01-19 14:31
Antal inlägg: 3069

Ja ja, kan inte så mycket om bullar så jag får väl knipa igen då.....lärde mig dock i julas att lussebullar är ofantligt mycket godare i muffinsform och med en klick mandelmassa i.

Så! var det kvallificerat för tråden eller ska det vara en kanelbulle också? ;)
 
Visar sida: 1 2 3 4
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?