Spelrum
Giraffen | 4 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 0 |
Grisen Böjningslistan | 3 |
Inloggade | 7 |
Mobilspel
Pågående | 19 781 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
Koste | 2005-09-25 23:57 | |
![]() | Mat, kan du någon riktigt god specialare? Jag har 2 favoriter: Ananaspaj (Betaversion) 150 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 ägg 2 dl lätt crème fraiche 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 500 g krossad ananas Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Scream 3 Lägg följande i en form (finns det ungsosäkra) paprika, tomater Lök, rödlök, vitlök, champinjoner, kasslerbitar eller chorizo eller basturökt bog, eller alltihopa. Fyll på med flingsalt, rejält med dill, en halv passerade tomater, rejält med olja över, samt chili och lite andra kryddor du gillar. Ugn ca 142 grade runt 1 h eller mer, bättre med mer tid. Otroligt gott. | |
Surte | 2005-09-26 02:25 | |
![]() | Ganska god är iaf denna kycklingrätt. Jag brukar blanda ingredienserna lite efter behag, så måtten nedan är en uppskattning. 2 port 2 kycklingfiléer 4-5 dl crème fraiche 100-150g rökt skinka 0,5-1 dl riven ost persilja salt, peppar Dela kycklingen i mindre bitar, krydda och lägg i smord form. Blanda crème fraiche, klippt skinka, riven ost och persilja och häll över. 225 grader i ca 1/2 h Servera med sallad och ris (jasmin föredrar jag) | |
HappyU | 2005-09-26 10:51 | |
![]() | Tärna bacon - stek Champinjoner färska eller burkvariant - ner i stekpannan (går även utesluta om man inte gillar svamp) Hacka lök och även det ska ner i stekpannan Häll över Creme fraich - 4peppar och vitlök eller chili/paprika (i den sistnämnda kan man även tillsätta vitlök *mumma*) låt puttra servera till pasta =) Mängden av allt efter tycke och smak. Jag och sambon brukar ha ett paket bacon, en burk svamp och en lök. Och ju mer creme fraich man har desto mer såsigt =) | |
grunnan | 2005-09-26 12:49 | |
![]() | kasslerskivor i form mellan dem konserverad grön jalapeno. sop. vispad grädde blandat med tacosås (styrka valfri) hälles ovanpå. Lite ost och skjuts in i ugnen. Servera m ris. Mums!! | |
Pekkis | 2005-09-26 14:03 | |
![]() | Råris. falafel, bröna bönor, broccoli och kall vitlöksås. Achlaba, vad gott. Äta hela dagen. | |
tsarraz - Spelvärd/Forumvärd | 2005-09-26 14:06 | |
![]() | sätt på stekpannan skiva lite falukorv stek upp den gyllenbrun koka upp vatten lägg i makaroner klart serveras bäst med ketchup och lite senap *lycka till* | |
myran_64 - Ej medlem längre | 2005-09-28 20:00 | |
![]() | kycklingfileer, nya "påssåsarna" från Santa Maria med Creamy curry chicken och en burk lättcreamfraische.....rör ihop påsen, vatten och fraschen häll på det på fileerna och in i ugnen, severa med ris, fräsch sallad och gott att dricka... | |
myran_64 - Ej medlem längre | 2005-09-28 20:05 | |
![]() | En fullkomligt superb paj i all sin enkelhet.. Kyckling- och baconpaj i långpanna En paj som passar både till vardags och fest! Ingredienser 4 portioner 66 2/3 gr smör 66 2/3 gr valnötter 2 dl vetemjöl 1/6 dl kallt vatten Fyllning: 2/3 Paket skivad bacon 2 st kycklingbröst 1/3 medelstor purjolök 1 1/3 st vitlöksklyftor curry salt peppar Äggstanning: 2 1/3 st ägg 2 1/3 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas) 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här Mixa nötter i matberedaren. Tillsätt sedan mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa ner det kalla vattnet. Kavla eller tryck ut i önskad form och ställ i kyl eller frys. Grädda sedan ca 5 minuter på 200 grader. Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Lägg baconet i en het panna. Fräs någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt sedan kycklingtärningarna och vitlöken. Låt allt få lite färg innan du tillsätter purjolöken. Pudra sedan över med curry, salt och peppar. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll sedan på med den rivna osten och äggstanningen. Grädda i 30 - 50 minuter (beroende på storlek) i 150 grader. Servera förslagsvis med blandade salladssorter som roman, ruccola, spenat, skivad färsk tomat, skivad rödlök och härliga oliver. | |
lelou - Ej medlem längre | 2005-09-30 01:46 | |
![]() | herregud vilken tråd. Mer RECEPT, jag är överlycklig nu :) *ska minnas denna* | |
Big Shug - Ej medlem längre | 2005-09-30 06:31 | |
![]() | ett jävligt simpelt tips är att ha i ett par matskedar naturell yoghurt och lite rosmarin i köttfärsen när du tex ska göra köttbullar, lyfter smaken duktigt. | |
vulcan | 2005-09-30 10:42 | |
![]() | Jag har nyligen hittat på en enkel men god middag när man inte är så hungrig och dessutom vill hålla nere kolhydratintaget. Ta en kycklingfilé och krydda med curry och peppar. Stek på medelhög värme. Häll på ungefär ett halvt paket krossade tomater. Dela en apelsin och pressa ur saften ner i såsen. Pressa/hacka i så mycket vitlök du vågar med tanke på andedräkten och krydda med lite mer peppar och kanske chilipulver. Krön anrättningen med lite örtkryddor; kanske salvia och oregano. Låt puttra några minuter Medan du sysselsätter dig med detta kokar du en majskolv. Upp med allt på tallriken. Ta fram en servett för du blir kanske lite kladdig om du vill doppa majskolven i tomatsåsen innan du börjar gnaga på den :-) Vad dricka till - Hälsofreaks: Ett glas kranvatten Livsnjutare: Ett glas rött vin | |
gubbi | 2005-09-30 10:58 | |
![]() | Låter kanon! Mer tips på mat som går snabbt att laga, men fortfarande är gott uppmuntras kraftigt för oss som lever i dagens stressade samhälle! | |
weroger | 2005-09-30 11:01 | |
![]() | Detta är gott: Fläskfilé och bacongryta Ingredienser: 500 g fläskfilé i bitar 2 paket bacon i bitar 200 g färska champinjoner 1 strimlad lök 1 burk creme fraiche 1 burk färskost vitlök 3 dl matlagningsgrädde 2 msk chilisås salt, peppar Gör så här: Bryn filé, bacon, champinjoner och lök. Tillsätt creme friache, grädde och ost. Smaka av med chilisås, salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter tills köttet är färdigt. | |
gubbi | 2005-09-30 11:03 | |
![]() | Mums... låter kanongott! Serverar man med ris till så har man en vinnare för min del! =) | |
weroger | 2005-09-30 11:05 | |
![]() | Ris är absolut godast till :) | |
gubbi | 2005-09-30 11:08 | |
![]() | Ska laga den rätten ikväll! Tack för ett underbart bra tips! | |
Lassebasse | 2005-09-30 11:24 | |
![]() | Detta behöver du: Ett paket torsk typ findus två x 2 dl creme fraiche 2-3 mogna fina tomater Pepparrot salt och vitpeppar Tillagningen: Sätt på en kastrull god potatis. Ta all creme fraiche (4 dl) i en kastrull och slå på plattan. Finhacka tomaterna med en vass kniv och lägg ner i creme fraichen. Ha i den mängd riven pepparrot du pallar :D Låt koka upp och lägg i fisken skuren i några mindre bitar. Låt koka i ca 15 minuter men pass på så det inte bränner i botten= rör hela tiden. Salta och peppra och servera med potatisen, pepparroten, tomaten och creme fraichen blir en himmelskt god röra tillö fisken. /Lassebasse | |
-Stearin- | 2005-09-30 20:08 | |
![]() | Taikyckling 8pers. 2 kilo kyckling filé Marinad: 1dl olja 5 dl tailändsk chilisås (röd) 6-7 msk soja 1 dl socker 6-7 krossade vitlöksklyftor färsk ingefära 6-7 cm (rives) Kör detta i matberedare, slås sedan över kycklingen som skall marineras i 24 timmar. Låt kycklingen ligga på gallret en stund innan den ställs in i ugnen så marinaden får droppa av överskottet. 225grader i 25 minuter vänd efter halva tiden. Under tiden kycklingen är i ugnen koka upp marinaden ca 15 min slå i 8dl vispgrädde, lägg i den färdiga kycklingen. Serveras med ris, mandariner, banan, jordnötter, kokos och en grönsallad. Lycka till! -Stearin- | |
Ezzal | 2005-09-30 20:13 | |
![]() | Baconsallad. Kokt ris, stekt och klippt bacon, lite rödlök, salladsmajs, rivna morötter, tomat, gurka, paprika, jordnötter, osttärningar, oregano och matolja blandat med tabasco. Allt ska va kallt. Även Norrlands guld som skall drickas till. Varsågod | |
-Stearin- | 2005-09-30 20:18 | |
![]() | Och en helt underbar efterätt: Daimtårta 180 grader 20min 2 1/2 dl hackad mandel ca 1 påse 1 msk vetemjöl blandas med mandeln 3 äggvitor 1 dl socker Vispa äggvitorna med sockret rör ner den hackade mandeln med vetemjölet. Häll smeten i en smord bröad form ( alt klä formen med bakplåtspapper). 20 min i ugnen. 3 äggulor 1 dl socker 3dl vispgrädde 1 dubbel daim Vispa under tiden 3 dl vispgrädde med 1 dl socker och rör ner 3 äggulor. Hacka en dubbel daim och häll i gräddblandningen. När mandelbotten har kallnat häll över blandningen ställ in i frysen till tårtan frusit. Tages fram vid behov. Mums -Stearin- | |