Spelrum
| Giraffen | 8 |
| Krokodilen | 1 |
| Elefanten | 0 |
| Musen Böjningslistan | 0 |
| Grisen Böjningslistan | 8 |
| Inloggade | 17 |
Mobilspel
| Pågående | 19 365 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| odin - Administratör | 2009-04-25 14:36 | |
![]() | Baka baka sockerkaka... (Disclaimer: Finns säkerligen trådar om detta, men om en tråd är väldigt gammal tycker jag det är OK att skapa en ny!) Jag håller på att baka tekakor (inte sockerkaka...). Är det någon som har några andra ENKLA recept att bjuda på angående matbröd eller dylika bakgrejer? :-) | |
| Risotto - Ej medlem längre | 2009-04-25 14:53 | |
![]() | Det finns så mycket så man vet inte vart man ska börja.....jag gillar att baka baguttebröd men det tar lite tid och man får öra att sätta en startdeg som ska stå över natten. Kan det vara av intresse att ha? | |
| Kanelskorpa | 2009-04-25 15:01 | |
![]() | Jag har bakat limporna som står bakpå "lantbrödsmjölspåsen" flera gånger nu. Tycker att det var lätt och resultatet har blivit väldigt bra! Jag har provat både 'goda limpor' med Lantbrödsmjöl och 'mustiga limpor' med mörkt lantbrödsmjöl :) | |
| Tess 08 | 2009-04-25 18:03 | |
![]() | Tekakor från Frövi 175* 8 dl havregryn 1 l mjölk 175 g margarin 75 g jäst ½ dl socker 1 ½ tsk salt ca 2 l vetemjöl ETT alternativ av dessa: 4 grovrivna morötter 1 dl solrosfrön ½ dl krossat linfrö ½ dl kokade hela linfrön Låt havregryn svälla i mjölken i några timmar (över natten). Smält margarinet och blanda sedan i lite av havregrynsgeggan så det blir fingervarmt. Smula i jästen och rör tills den löst sig. Blanda i alla havregrynsgegga. Blanda i allt utom mjölet och rör ordentligt. Blanda i mjölet lite i sänder, degen blir lite kladdig. Jäs i ca 20 minuter. Vänd upp degen på väl mjölat bakbord och kavla den till 1-2cm tjocklek. Ta ut runda kakor med mått och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 40 minuter. Grädda 10-12 minuter. fast så lätta att göra är de kanske inte... | |
| Tess 08 | 2009-04-25 18:05 | |
![]() | Detta är ett jättelätt recept. Det enda du måste göra är att komma ihåg det när det jäst klart, liksom... Rutbröd 200*, ca 30 minuter 6dl blandade gryn (havregryn, rågkross, pumpakärnor, linfrö osv) 50g smör 9 dl vatten 50g jäst 2msk sirap ½ msk salt ½ msk anis, finstött ½ msk fänkål, finstött ca 1l vetemjöl Mät upp grynen (jag har i minst 3 dl havregryn och sedan blandar jag vilt pumpakärnor, sesamfrön och annat gott) och häll i en stor bunke. Skiva smöret och lägg ovanpå. Koka upp 7 dl vatten och häll över grynen och smöret. Rör om och låt blandningen bli fingervarm. Värm resterande mängd vatten till fingervärme och rör ut jästen i det. Häll detta i grynblandningen tillsammans med kryddor, salt och sirap. Arbeta in det mesta av mjölet i degen. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Rör ihop degen och platta ut i långpanna, skär rutor i degen med degskrapa. Låt vila övertäckt 30 minuter. Grädda mitt i ugnen. | |
| Zizzzi | 2009-04-25 18:05 | |
![]() | Scones är galet snabbt och lätt. Dessutom fantastiskt goda när de är nygräddade. Inget recept tillgängligt för tillfället, men i princip varenda kokbok (så länge den inte är specialinriktad) är utrustat med ett. :) | |
| Just L - Ej medlem längre | 2009-04-25 19:03 | |
![]() | vill man ha en scones tar man 2 dl mjöl, 1 tesked bakpulver, en nypa salt, 1 dl mjölk och 25 gram margarin. Hehe gör de superofta receptet sitter inne i huvet bättre än gångertabellen. | |
| Tess 08 | 2009-04-25 22:30 | |
![]() | odin - nu vill jag veta hur det gick?? Blidde det några mackor? Har själv beslutat att vi slutat köpa bröd (enkelt- det är ju jag som handlar) och jag bakar numer allt matbröd själv (utom just nu när jag skulle göra smörgåsbakelser och köpte en jättefranska) | |
| Nemi | 2009-04-25 22:34 | |
![]() | Min sambo gör den bästa sockerkakan, dessutom kan han receptet i huvudet så det är inte så svårt för mig att blinka lite sött och be honom göra sockerkaka, voíla så ör den klar efter 30 min :) Jag återkommer med receptet när jag fått det från honom. | |
| odin - Administratör | 2009-04-25 23:04 | |
![]() | Jag åt fyra tekakor och satt och kunde inte göra något på flera timmar, tappade helt all ork, fast det borde vara tvärtom :D | |
| Tess 08 | 2009-04-25 23:07 | |
![]() | Vad hade du stoppat i dom tekakorna måntro :-P Rutbrödet ovan tycker jag du ska testa i framtiden. Enkelt att tillverka och gott att äta... | |
| carinau | 2009-04-25 23:22 | |
![]() | odin, det var helt enkelt en vanlig övermättnadskänsla som drabbade dig. Testa att äta två eller tre nästa gång, så ska du se att du behåller orken:) | |
| Mirr | 2009-04-25 23:23 | |
![]() | 5 dl mjölk 50 g jäst 0,5 dl rapsolja 2-3 stora finrivna morötter 1 tsk salt 2 rejäla matskedar honung 8-10 dl vetemjöl. 1 dl grahamsmjöl 1 dl havregryn Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön Gör så här Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter. Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader. Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarelad. Släng resten av bröden i frysen och ta bara fram det antal du tänker äta. Då håller de sig saftiga längre. Bon apetit! | |
| belugavis - Ej medlem längre | 2009-04-26 01:07 | |
![]() | Det var jätteroligt med förtydligandet om att det är tekakor det gäller och INTE, obs INTE, sockerkaka. Hoppas baket gick bra. | |
| Bitte - Administratör | 2010-11-28 12:16 | |
![]() | Bakat denna i dag men då med 3 påsar saffran smeten ÅSESKAKA 200grader, 25 minuter, smörj och bröa formen 3 dl Mjölk 3 dl strösocker 1 Ägg 100 g Margarin smält 4 tsk Bakpulver 4 tsk Vaniljsocker 6 dl Vetemjöl Fyllning. Sjudes och hälls över kakan innan gräddning. 200 g Margarin smält 2-3 dl Havregryn 2 dl Strösocker 4 tsk Kanel Bitte | |
| Tess 08 | 2010-11-28 12:42 | |
![]() | Har ett annat skitbra recept på havregrynslimpor... Undra om Odin fortfarande bakar | |
| Mouche - Administratör | 2010-11-28 13:10 | |
![]() | Och apropå kakor. Min mormor bakade en helt underbar mjuk kaka som jag tror innehöll bl.a banan och kanel? Någon som vet vad en sådan kaka kan heta? =) | |
| Mouche - Administratör | 2010-11-28 13:11 | |
![]() | Det var nåt gott grejs på toppen av kakan också förresten. Lite kletigt. | |
| Bitte - Administratör | 2010-11-28 13:12 | |
![]() | Denna www.recepten.se/rece...nk aka.html | |
| Bettanse | 2010-11-28 13:18 | |
![]() | Tuppkaka med anor från 1800-talet! 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl. Rör ihiop till en smet och tryck ut i en liten form. Klicka ca 50 g smör och häll över 1 påse flagad mandel. Grädda på 225 gr i ca 15 minuter! Jättegod till kaffet! | |











