Spelrum
Giraffen50
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
26
Inloggade76
Mobilspel
Pågående19 276

Forumkategorier

Användare Inlägg  
hundskallet2009-09-11 17:07
Antal inlägg: 74

KLADDKAKA
Hej... ge era bästa tips på kladdkakor..

Spännande och se om någon har något speciellt recept.
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 17:10
Antal inlägg: 3325

Åh :)

Åt en kladdkaka med polly godisar i en gång, riktigt gott. Testade göra en kladdkaka med glögg i, förra julen. Resultatet blev inte bra.
 
hundskallet2009-09-11 17:13
Antal inlägg: 74

jasså... de låter intressant=) skulle vilja prova en med nougat nån gång... Smakade en kladdkaka på kakslottet (taxingeslott) i somras som var jätte god. Med aprikoskräm innuti och ett chokladtäcke ovan. Låter kanske inge gott med aprikos till, men det gjorde sig bra med stark kakao.
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 17:26
Antal inlägg: 3325

Det är säkert gott :) choklad är oftast godare med något sånt där, som ger lite extra smak. :)
 
Palini2009-09-11 17:30
Antal inlägg: 1381

Ja, typ dillchips. =)
 
Pococurante2009-09-11 17:33
Antal inlägg: 725

2 ägg
3dl socker
1/2 tsk salt (viktigt!)
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
100 g smält margarin

175 grader i 30 minuter. Gärna kokos i botten och längs kanterna. Helt oslagbar.
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 17:39
Antal inlägg: 3325

haha ja dillchips måste man ju testa.
 
hundskallet2009-09-11 17:50
Antal inlägg: 74

Vad gör Saltet till kakan:P?


Dillchips passar bättre med dipp;)
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 17:50
Antal inlägg: 3325

Jaa de klart, men man kan ju testa ;)
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 17:52
Antal inlägg: 3325

Varför är saltet viktigt?

Menar du att man sätter kokosen innan du häller i smeten i formen? Tror jag ha smakat kladdis med kokos också, det är inge vidare. Smakar inte så mycket.
 
Hingman2009-09-11 17:59
Antal inlägg: 2

Salt är en smakbärare som lyfter fram de andra ingridienserna.
 
___Tania___2009-09-11 18:04
Antal inlägg: 1158

Sirius, man kan "bröa" formen med kokos.
 
SiriusMusta - Ej medlem längre2009-09-11 18:18
Antal inlägg: 3325

Okej, det var kanske det han menade.
 
gnuBrita2009-09-11 18:46
Antal inlägg: 54

Chokladkladdkaka
180 g smör
2 dl socker
3 äggulor
180 g mörk blockchoklad
1½dl vetemjöl
3 äggvitor

Lite florsocker
Grädde eller vaniljglass

Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Vispa äggvitorna i en separat bunke till hårt skum.
Smält smöret. Blanda med sockret. Tillsätt äggulorna en i taget.
Smält blockchoklad i vattenbad. Rör ner den i smeten, tillsätt vetemjöl. Vänd försiktigt ner vitorna. Häll smeten i en smord, bröad form ø 24 cm med löstagbar kant.
Grädda i ugn vid 225° i ca 10 minuter. Kakan ska vara rejält kladdig. När kakan svalnat siktas lite florsocker över den. Servera med grädde eller vaniljglass.
 
MissT2009-09-11 20:45
Antal inlägg: 1110

Gjorde en kladdkaka med dumle härom veckan. Äckligt!
Till middagen idag gjorde jag en standard kladdis och så la jag i marabou mjölkchoklad rutor som smälte i kakan och lämnade sega klickar. Mmmm det var skitgott!!
 
apbur2009-09-11 21:36
Antal inlägg: 9699

Det blir kvällsbak här, blev väldigt sugen på kladdkaka.

Var för övrigt nere i affären och handlade kakao. Det tog ungefär en kvart för mig att lista ut var de ställt kakaon. Inte en kotte fanns i närheten man kunde fråga.

Kakaon stod bland teerna.
Kakao måste väl rimligtvis användas till bak mer ofta än dryck?
Eller dricker folk varm choklad som de själva kokar ihop?

Nu blev jag sugen på det med.
 
hundskallet2009-09-11 22:04
Antal inlägg: 74

bra tips:D med marabou kan de ju itne bli bättre!
 
hundskallet2009-09-11 22:06
Antal inlägg: 74

gnuBritas recept lät också ovanligt:P
 
hundskallet2009-09-12 14:23
Antal inlägg: 74

ingen som har nått tips?
 
Bäste Rob - Ej medlem längre2009-09-12 14:24
Antal inlägg: 371

*Hungrig*
 
Visar sida: 1 2 3 4
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?