Spelrum
Giraffen2
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
0
Inloggade2
Mobilspel
Pågående18 881

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Daggdroppe2011-05-18 18:31
Antal inlägg: 1078

Ang. potatiskaka
Någon som har erfarenhet av potatiskakor?
Det är ju bara riven potatis, salt%peppar, smör och kanske nån ost. Blir det inte lite torrt?

tack på förhand
 
Hoodman - Ej medlem längre2011-05-18 18:31
Antal inlägg: 2826

Nej. Det blir dregel i munnen och hetsätning.
 
Daggdroppe2011-05-18 18:35
Antal inlägg: 1078

Seriösa svar, gärna.
 
Hoodman - Ej medlem längre2011-05-18 18:36
Antal inlägg: 2826

Det var dock ett seriöst svar. Det blir saftigt även utan ost. Förutsatt att du inte steker i flera timmar.
 
promenad - Ej medlem längre2011-05-18 18:37
Antal inlägg: 3995

håller med hood
 
Daggdroppe2011-05-18 18:38
Antal inlägg: 1078

jaha förlåt.

Steker du den rivna potatisen i stekpanna innan eller kör du in den rå?
 
Hoodman - Ej medlem längre2011-05-18 18:39
Antal inlägg: 2826

River och kryddar. Slänger allt i pannan och plattar till/trycker ihop lite så att den blir mer fast.
 
Daggdroppe2011-05-18 18:45
Antal inlägg: 1078

jaha du gör den i pannan du. kanske är lättare än i ugn?
 
anträffbar - Ej medlem längre2011-05-18 18:46
Antal inlägg: 285

Låter väldigt gott! Har nog aldrig ätit potatiskaka.
Kanske kan man få recept på det, gärna vilken mängd av resp. ingrediens man skall ha?
 
Hoodman - Ej medlem längre2011-05-18 18:47
Antal inlägg: 2826

Ugn är väl lite overdoing.
 
nettan232011-05-18 18:49
Antal inlägg: 4086

Potatiskaka e det som rösti? :)
 
frööet2011-05-18 18:55
Antal inlägg: 67

Inge mera än att steka i smör behövs :)
 
Daggdroppe2011-05-18 19:06
Antal inlägg: 1078

Behöver man vända på denm isåfall hur?:P
 
nulltj - Ej medlem längre2011-05-18 19:08
Antal inlägg: 14052

Jag blandar riven potatis, lite riven lök, västerbottenost, salt & peppar, fyller en form med avtagbar botten, pressar ihop det lite. In i ugnen på 175-200 grader tills den börjat få fin färg och yta. Långtifrån torrt, massa vätska i potatisen.
 
socker_vadd - Ej medlem längre2011-05-18 19:09
Antal inlägg: 122

receptfavoriter.se/r...sk aka.html
 
magnusito2011-05-18 19:13
Antal inlägg: 4985

Potatis är så gott! I alla former
 
Daggdroppe2011-05-18 19:15
Antal inlägg: 1078

Ja, en underskattad knöl;))
 
smulgubbe2011-05-18 19:35
Antal inlägg: 237

Jag steker den i stekpannan, grovt riven potatis och salt. Stekt bacon till.
 
Silva2011-05-18 19:40
Antal inlägg: 7

1 riven potatis, 1 hackad gul lök och 1 ägg. Allt blandas ihop och formas till "biffar" som steks i stekpanna. De vänds med stekspade. Det blir criquettes, en slags potatiskaka. Mycket enkelt och gott. Ägget gör att potatisen och löken hålls ihop. Men det måste rivas på rivjärn eller i maskin, att bara hacka lite grovt funkar inte.
 
_coffe__2011-05-18 19:49
Antal inlägg: 1

Riven potatis, grädde, äggula, salt, svartpeppar och mkt västerbottenost. Lägg i plastad ugnssäker form och in i ugnen i 2,5 timme på 120 grader. Sen svalnas under press och skärs i snygga bitar. Värm sedan i ugn på 175 grader tills gyllene oh ordentligt varma.
 
Visar sida: 1 2
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?