Spelrum
| Giraffen | 54 |
| Krokodilen | 0 |
| Elefanten | 2 |
| Musen Böjningslistan | 0 |
| Grisen Böjningslistan | 17 |
| Inloggade | 73 |
Mobilspel
| Pågående | 18 942 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| Sigrids mor | 2011-06-20 12:43 | |
![]() | Chutney - vad gjorde jag för fel? I går kokade jag rabarberchutney och helt klart blev något fel. Chutneyn är en stenhård klump i burken. Jag kan hacka på den med en sked och det blir vita märken efter skeden. Riktigt stenhård klump! Är det någon som vet vad som blev tokigt? Funderar på om jag ska prova idag igen och göra ny chutney..... | |
| Minta | 2011-06-20 12:45 | |
![]() | Vilka ingredienser hade du i den och i vilka proportioner? | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 12:47 | |
![]() | Rabarber, chili, vitlök, röd lök och socker. Kanske 3dl hackad rabarber och 2,5 dl socker, 1/4 chili, ½ röd lök och en vitlöksklyfta finhackad. | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 12:48 | |
![]() | Jag följde ett recept där det stod ungefär dessa ingredienser och proportioner- fast jag la till vitlök. | |
| Minta | 2011-06-20 12:51 | |
![]() | Har det kokat för länge? | |
| Minta | 2011-06-20 12:53 | |
![]() | Hade du i vatten? | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 12:56 | |
![]() | Nej inget vatten - det stod inget om det i receptet. Kokade det ca 3 minuter för länge. | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 13:00 | |
![]() | www.alltommat.se/rec...ut ney-8192 Jag hittar inte tillbaka till recepetet - men ungefär så här..... | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 13:01 | |
![]() | www.tasteline.com/re...rc hutney_3 Hittade det! Det här var det. Ska jag våga prova igen tro.... | |
| Minta | 2011-06-20 13:03 | |
![]() | Det här receptet har vatten: Rabarberchutney 500 g rabarber 1 tsk ingefära 5 dl socker 2 st rödlökar 1 1/2 msk ättikssprit 24% 3/4 dl vatten 1 1/2 msk curry 2 tsk salt 2 tsk spansk peppar 6-8 torkade aprikoser Gör så här: Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om den är färsk. Kika rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min. Rör mycket under tiden! Låt svalna innan servering! | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 13:17 | |
![]() | Ja men jag har inte alla dessa ingredienser - därav valet av annat recept. | |
| Lazach - Ej medlem längre | 2011-06-20 13:55 | |
![]() | Sigrids mor, finns det alltså tillräckligt med vätska i rabarber och lök för att blandningen ska koka? Jag har aldrig provat detta så frågan är uppriktig. | |
| Lill-IT | 2011-06-20 14:33 | |
![]() | Antar att när allt sockret kallande så stelnade det till sagda hårda klump:) Det måste i någon mer vätska. | |
| Minta | 2011-06-20 15:48 | |
![]() | Använde du vanligt socker? | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-06-20 15:55 | |
![]() | det blev för varmt och för mkt socker helt enkelt | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-06-20 15:56 | |
![]() | det skulle nog vara 3-4 dl vatten! | |
| Björn K-hamn | 2011-06-20 18:30 | |
![]() | Vi (min fru) har kokat en gudomlig rabarberkompott med typ 1 kg rabarber, 2-3 dl socker, en tsk riven ingefära och en tsk krossad kardemumma (inget vatten), urläcker och inga problem med att den stelnar när den blir kall, trots att den får koka 10 min. Som Lillith föreslog, kanske mängden socker vs. mängden rabarber är problemet, pröva med mindre socker kanske? | |
| Sigrids mor | 2011-06-20 19:06 | |
![]() | Nu har jag kokat om det och det blev ljuuuuuvligt gott!!!!! Och jag kan ju inte följa recept så jag trixade lite den här gången också. B-) 5 torkade aprikoser som jag hackade fintfintfint. 1 spansk peppar mild 3 rabarberstjälkar i 3cm stora bitar ungefär 2 dl socker Koka upp och sänk till mycket låg värme så det precis kokar. Koka 25 minuter. När jag skulle ta det av plattan hade rabarbern mosat sig och gegget börjar tjocka till sig. MUMS! Och när jag sitter och tittar igenom så har kanske hälften av recepten vatten och i de fallen är det ytterst lite vatten. | |
| Tess 08 | 2011-06-20 22:44 | |
![]() | Det lät himla gott. Kanske man får smaka i midsommarhelgen?? :) | |








