Spelrum
Giraffen54
Krokodilen0
Elefanten2
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
17
Inloggade73
Mobilspel
Pågående18 942

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Sigrids mor2011-06-20 12:43
Antal inlägg: 858

Chutney - vad gjorde jag för fel?
I går kokade jag rabarberchutney och helt klart blev något fel. Chutneyn är en stenhård klump i burken. Jag kan hacka på den med en sked och det blir vita märken efter skeden.
Riktigt stenhård klump!

Är det någon som vet vad som blev tokigt?

Funderar på om jag ska prova idag igen och göra ny chutney.....
 
Minta2011-06-20 12:45
Antal inlägg: 20042

Vilka ingredienser hade du i den och i vilka proportioner?
 
Sigrids mor2011-06-20 12:47
Antal inlägg: 858

Rabarber, chili, vitlök, röd lök och socker.

Kanske 3dl hackad rabarber och 2,5 dl socker, 1/4 chili, ½ röd lök och en vitlöksklyfta finhackad.
 
Sigrids mor2011-06-20 12:48
Antal inlägg: 858

Jag följde ett recept där det stod ungefär dessa ingredienser och proportioner- fast jag la till vitlök.
 
Minta2011-06-20 12:51
Antal inlägg: 20042

Har det kokat för länge?
 
Minta2011-06-20 12:53
Antal inlägg: 20042

Hade du i vatten?
 
Sigrids mor2011-06-20 12:56
Antal inlägg: 858

Nej inget vatten - det stod inget om det i receptet. Kokade det ca 3 minuter för länge.
 
Sigrids mor2011-06-20 13:00
Antal inlägg: 858

www.alltommat.se/rec...ut ney-8192

Jag hittar inte tillbaka till recepetet - men ungefär så här.....
 
Sigrids mor2011-06-20 13:01
Antal inlägg: 858

www.tasteline.com/re...rc hutney_3

Hittade det!
Det här var det. Ska jag våga prova igen tro....
 
Minta2011-06-20 13:03
Antal inlägg: 20042

Det här receptet har vatten:

Rabarberchutney
500 g rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser

Gör så här:
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om den är färsk. Kika rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min. Rör mycket under tiden!
Låt svalna innan servering!
 
Sigrids mor2011-06-20 13:17
Antal inlägg: 858

Ja men jag har inte alla dessa ingredienser - därav valet av annat recept.
 
Lazach - Ej medlem längre2011-06-20 13:55
Antal inlägg: 31

Sigrids mor, finns det alltså tillräckligt med vätska i rabarber och lök för att blandningen ska koka? Jag har aldrig provat detta så frågan är uppriktig.
 
Lill-IT2011-06-20 14:33
Antal inlägg: 31596

Antar att när allt sockret kallande så stelnade det till sagda hårda klump:) Det måste i någon mer vätska.
 
Minta2011-06-20 15:48
Antal inlägg: 20042

Använde du vanligt socker?
 
promenad - Ej medlem längre2011-06-20 15:55
Antal inlägg: 3995

det blev för varmt och för mkt socker helt enkelt
 
promenad - Ej medlem längre2011-06-20 15:56
Antal inlägg: 3995

det skulle nog vara 3-4 dl vatten!
 
Björn K-hamn2011-06-20 18:30
Antal inlägg: 1135

Vi (min fru) har kokat en gudomlig rabarberkompott med typ 1 kg rabarber, 2-3 dl socker, en tsk riven ingefära och en tsk krossad kardemumma (inget vatten), urläcker och inga problem med att den stelnar när den blir kall, trots att den får koka 10 min.

Som Lillith föreslog, kanske mängden socker vs. mängden rabarber är problemet, pröva med mindre socker kanske?
 
Sigrids mor2011-06-20 19:06
Antal inlägg: 858

Nu har jag kokat om det och det blev ljuuuuuvligt gott!!!!!

Och jag kan ju inte följa recept så jag trixade lite den här gången också. B-)

5 torkade aprikoser som jag hackade fintfintfint.
1 spansk peppar mild
3 rabarberstjälkar i 3cm stora bitar ungefär
2 dl socker

Koka upp och sänk till mycket låg värme så det precis kokar. Koka 25 minuter. När jag skulle ta det av plattan hade rabarbern mosat sig och gegget börjar tjocka till sig.
MUMS!

Och när jag sitter och tittar igenom så har kanske hälften av recepten vatten och i de fallen är det ytterst lite vatten.
 
Tess 082011-06-20 22:44
Antal inlägg: 18003

Det lät himla gott.
Kanske man får smaka i midsommarhelgen?? :)
 
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?