Spelrum
| Giraffen | 41 |
| Krokodilen | 0 |
| Elefanten | 0 |
| Musen Böjningslistan | 0 |
| Grisen Böjningslistan | 34 |
| Inloggade | 75 |
Mobilspel
| Pågående | 19 217 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| Kuppchocken | 2011-08-05 12:16 | |
![]() | Tips; Tutingens tryffeltårta Den här kakan är så otroligt god! Kopiera och gör! :) En skillnad om man jämför med traditionella choklad- och kladdkakor är att den här inte innehåller mjöl, utan man kör med vispade äggvitor, det blir fluffigt och gott! Tutingens tryffeltårta (10-12 bitar) 150 g osaltat smör 300 g mörk choklad, 60% kakao 4 cl starkt kaffe 7 äggulor 6 äggvitor 1 1/2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker En nypa salt Sätt ugnen på 120°C. Smält chokladen och smöret i en stor skål i ett vattenbad. Ta en rätt stor skål för du ska röra ner allt i denna skålen på slutet. Klä botten på en osmord springform, som är ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (se till att det inte slinker med minsta lilla gnutta äggula). Tillsätt sedan båda sockren och saltet. Fortsätt vispa tills smeten blir som maräng. Rör ner kaffet och äggulorna i den smälta chokladen och smöret. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten. Häll chokladsmeten i formen. Grädda i ca 40 minuter i 120°C. Kaka ska inte se helt färdiggräddad ut, men om du tycker den ser ogräddad ut så kan den stå i ca 10-15 minuter till i ugnen. Stäng sedan av ugnen, öppna ugnsluckan på glänt och låt kakan svalna i ugnen. Ställ den sedan i kylen i minst 3 timmar. Ta sedan bort papperet och botten på formen. Pudra över florsocker. Skär kakan med en vass kniv som doppats i hett vatten och torkats av. Serveras med vispgrädde eller vaniljglass. | |
| dellenellen | 2011-08-05 12:44 | |
![]() | Ser helt underbart ut! Om någon saknar mig här beror det på att jag är i köket och bakar! | |
| Grali | 2011-08-05 12:49 | |
![]() | Som glutenintolerant blir man väldigt tacksam för alla recept utan mjöl! | |
| Didis | 2011-08-05 12:49 | |
![]() | Vispar man äggvitan tillsammans med sockret och saltet på en gång så får du kakan fluffigare för att det är lättare att vända ner i smeten och luften försvinner inte lika lätt - dock tar det en j-a tid ^^ | |
| Kuppchocken | 2011-08-05 12:56 | |
![]() | Didis, jaså, det är alltså därför jag aldrig lyckad med marängen när jag blandar i sockret på en gång, jag har alltså för bråttom :) | |
| Kuppchocken | 2011-08-05 12:58 | |
![]() | Grali, det kan jag tänka mig och den här kakan är verkligen hur god som helst! :) | |
| Tess 08 | 2011-08-05 13:31 | |
![]() | Låter himla spännande! Kan tänkas att jag testar den någon gång :) Synd bara att jag är så lat att jag inte ids vänta hur länge som helst... | |
| Palini | 2011-08-05 13:36 | |
![]() | Är jag ensam om att vilja blanda i en droppe äggula bara för att se vad som händer? =) | |
| Triss - Ej medlem längre | 2011-08-05 13:39 | |
![]() | Palini: Droppa i lite äggula så kan du stå och vispa hur länge som helst... | |
| Palini | 2011-08-05 13:42 | |
![]() | Låter skoj, det måste jag testa. =) | |
| Triss - Ej medlem längre | 2011-08-05 13:50 | |
![]() | Du kan ju redovisa reultatet här =) | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-08-05 13:52 | |
![]() | Mycket bra recept | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-08-05 13:53 | |
![]() | tips är att vispa äggvitorna i skål över vattenbad (går snabbare) | |
| uffew | 2011-08-05 13:58 | |
![]() | I bakrecept från ex Frankrike finns ej bakpulver med. Där vispar man alltid äggulan och vitan separat. På det sätter får man höljd samt fluffigheten. | |
| Didis | 2011-08-05 15:09 | |
![]() | Japp förmodligen Kupp 8D | |
| Didis | 2011-08-05 15:11 | |
![]() | Dock blir marängen lättare att jobba med och lättare att spritsa, den blir även segare och om du vill kan du lättare blanda i t.ex. chokladsås för att göra chokladmaränger ^^ | |
| Kuppchocken | 2011-08-06 16:13 | |
![]() | Palini, inte kul alls faktiskt :) Det enda som händer är att du står och vispar :) | |
| Kuppchocken | 2011-08-06 16:14 | |
![]() | Jag gjorde kakan för tredje gången igår och av nån anledning tog det en jäkla tid innan den blev klar. Så 40 minuter på 120 grader, vet inte vad man ska ha för ugn om det ska gå så fort. Möjligtvis om man kör på varmluft då. | |









