Spelrum
Giraffen | 40 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 1 |
Musen Böjningslistan | 1 |
Grisen Böjningslistan | 27 |
Inloggade | 69 |
Mobilspel
Pågående | 19 693 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
sessan2011 - Ej medlem längre | 2011-11-17 09:57 | |
![]() | Julgodis hjälp! Lite tidigt jag vet...fniss Jag hade tänkt mig att slå till och göra lite julgodis i år och är trött på knäck och ischoklad. Ni alla Betapetare...har ni nått förslag på nåt gott ni kan dela med er av? Alla förslag mottages tacksamt :) | |
Irkko_Pirkko | 2011-11-17 10:02 | |
![]() | Lakritskola. En kolasmet med lakrits i, lite smält choklad att doppa dom i och lite havssalt på toppen. Jätte gott! | |
-Delika-tess | 2011-11-17 10:07 | |
![]() | polkakola Wienernougat Tryffel (går att smaksätta med nästan vad som helst) Bounty | |
sessan2011 - Ej medlem längre | 2011-11-17 10:11 | |
![]() | Åh tack :) Ni kan gärna på skicka över receptet :) Antingen som ett meddelande här på Beta eller till min mejl saknad@comhem.se Åter igen tack :) | |
-Delika-tess | 2011-11-17 10:21 | |
![]() | Här kanske du hittar mer :) www.betapet.se/forum...am p;page=0 | |
numsan | 2011-11-17 10:23 | |
![]() | Tryffel gjorde jag till förbannelse förra året. Precis som Tess säger kan man smaksätta med nästan vad som helst. Och grymt gott var det! Vi gjorde över tio olika sorter. Perfekt att ge bort i små söta cellofan-påsar. :) | |
VivoPlena | 2011-11-17 11:08 | |
![]() | Kola? syrholen.blogg.se/20...ju dna.html | |
sessan2011 - Ej medlem längre | 2011-11-17 11:43 | |
![]() | Kola är kanon :) Tryffel måste jag testa :) | |
hutt | 2011-11-17 11:49 | |
![]() | Leilas Rocky road är riktigt gott. | |
darkbiffzor | 2011-11-17 11:57 | |
![]() | Vit ischoklad med polka i, Vita risbräck, och som ovanstående säger så är Rocky Road favoriten vid jul! Nötter i doppade i smält choklad är också enkelt och gott! | |
Mindymoo | 2011-11-17 12:10 | |
![]() | Gjorde tryfflar smaksatta med glögg, jättegott. I år ska jag prova att ha i lite Varm&Kall, det där äppelvinet som smakar som äppelkaka med vaniljsås. | |
kockelikocke | 2011-11-17 12:12 | |
![]() | frostrosor.blogspot....go dis.html Världens bästa mat och bakblogg med julgodis bla. | |
blue_moon | 2011-11-17 12:12 | |
![]() | Marmeladkonfekt av rosenkvitten, som doppas i choklad eller socker! När jag kokat kvitten och silat av saften som ska bli gelé, tar jag vara på fruktmassan i silduken, passerar den genom en sil och kokar med hälften så mycket socker. Brer ut den centimetertjockt på bakplåtspapper och låter torka på svag värme i ugnen. Den kan också stå rumstemperatur, men då tar det längre tid. Skär i rutor och ät som naturgodis! | |
nippertippan | 2011-11-17 12:13 | |
![]() | Geletomtar :) man kan göra dom i chokladformar av plåt eller annat. Röda och gröna, sockrade och osockrade | |
nippertippan | 2011-11-17 12:14 | |
![]() | Varför inte gele-tomtar gjord på glögg-vätska? ha.. kom på nyss. .kanske provar själv. Vit rom glögg i kanske :P | |
blue_moon | 2011-11-17 12:17 | |
![]() | Denna kvittenkonfekt kallas "kvædebrød" i Danmark: www.havenyt.dk/artik...g/ 840.html strikinge.blogspot.c...de brd.html | |
Bim1964 | 2011-11-17 12:19 | |
![]() | Om man gillar nötter och torkad frukt, kommer här ett recept, som även GI frälsta kan äta. Nötfrossa 150g mörk choklad minst 60% 150g nötter t.ex. pecannöt, Valnöt, paranöt och mandel 150g torkad frukt t.ex. Fikon dadlar och russin. !. Smält chokladen antingen i mikron eller vattenbad. 2. Hacka frukt och nötter grovt blanda sedan ner det i chokladen som är smält. 3. Häll upp i en form 10X15 cm klädd med bakplåtspapper. Låt det svalna och skär sedan upp i bitar. Det här receptet brukar barnen gilla. 100g kokosfett 100g mörk choklad 0,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 ägg 8 dl puffat ris. 1. Smält kokosfettet och chokladen på svag värme 2. Låt kokosfettet och chokladen svalna 3. Rör ner florsocker och ägget och blanda sedan ner riset. 4. Klicka ut smeten antingen i ischokladformar eler små toppar på bakplåtspapper. | |
sessan2011 - Ej medlem längre | 2011-11-17 12:24 | |
![]() | Yummie :P uj uj uj...mycket godis blir det :) Tack tack tack :) | |
Partyhatt | 2011-11-17 12:29 | |
![]() | Trillingnötter, supergott och enkelt. Speciellt om man har kvar skalet så blir det som rostade nötter innuti. Är nog bara att googla Johanna Westman och trillnötter. Hon har gjort en god salt lakritskola också. | |
Gigi51 | 2011-11-17 13:38 | |
![]() | Chokladfudge: 3 dl råsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kakao 2 dl vispgrädde 2 msk flytande margarin 2 tsk vaniljsocker Blanda råsocker, sirap, kakao och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka tills massan är 115 grader C (har du ingen termometer, gör ett kulprov. Häll kallt vatten i en kopp, droppa i lite smet. Kan du rulla en kula så är det klart.) Tillsätt matfett och vaniljsocker. Tag kastrullen från värmen och rör kraftigt i minst fem minuter. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper 20x20 cm. Låt stelna. Skär i fyrkantiga bitar. Slå in bitarna i smörpapper eller folie. Lite arbete med att röra, men det blir jättegott. Så det är värt mödan. | |