Spelrum
Giraffen23
Krokodilen2
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
15
Inloggade40
Mobilspel
Pågående19 162

Forumkategorier

Användare Inlägg  
le-lou2011-11-26 18:58
Antal inlägg: 17500

Snabb fråga om bakning
Vet nån som är bakkunnig: Kan man ersätta potatismjöl med Maizena? Bakar tårtbottnar och har slut på potatismjölet.
 
Harlort - Ej medlem längre2011-11-26 19:00
Antal inlägg: 670

ja
 
le-lou2011-11-26 19:01
Antal inlägg: 17500

tack
 
ttiittii - Ej medlem längre2011-11-26 19:58
Antal inlägg: 37631

nej ,det är ingen höjdare,leta på ett annat recept
 
Harlort - Ej medlem längre2011-11-26 20:00
Antal inlägg: 670

smaken e som baken

har funkat för mig, kanske i´nte blir lika bra men helt ok dock,
 
diffdiff2011-11-26 20:06
Antal inlägg: 3884


funkar men inte alls sama god smak
 
marmeladov222011-11-26 20:07
Antal inlägg: 4211

Klart man kan
även rismjöl fungerar
 
dellartista - Ej medlem längre2011-11-26 20:12
Antal inlägg: 105

kokt, mosad potatis blir också bra
 
jannican - Ej medlem längre2011-11-26 20:13
Antal inlägg: 166

tårtan kanske är klar nu? hur blev bottnen?
 
Resurrection - Ej medlem längre2011-11-26 20:14
Antal inlägg: 11463

botten
 
shulten2011-11-26 20:14
Antal inlägg: 1424

om man inte kan koka potatisen så går rå precis lika bra.
 
marmeladov222011-11-27 08:39
Antal inlägg: 4211

pulvermos-pulver lär ju funka då med
 
le-lou2011-11-27 10:02
Antal inlägg: 17500

Det blev kanon med maizena kan jag berätta :)
 
Nauticat2011-11-27 14:38
Antal inlägg: 91

Kan man fortsätta denna tråd med andra frågor om bakning? I så fall: Hur gör man för att "tunga" matbröd ska jäsa ordentligt? Mina blir kompakta minatyrbullar som man nästan kan slå i spik med...
 
marmeladov222011-11-27 14:40
Antal inlägg: 4211

tag mindre mjöl

svårt att knåda? använd elvisp med degkrok eller såndär hushållsmaskin
degen SKA vara kladdig, ha mjölade händer istället när du bakar ut.
 
marmeladov222011-11-27 14:40
Antal inlägg: 4211

och knåda MYCKET
 
marmeladov222011-11-27 14:42
Antal inlägg: 4211

ett tips till: jäs inte mer än sammanlagt 90 min, då kan jästsvamparna dö och det blir flytande ist.
 
Nauticat2011-11-27 14:47
Antal inlägg: 91

Tack så mycket, det var fler bra tips än jag väntat mig! Ska prova alltihop!
 
Spira - Ej medlem längre2011-11-27 14:57
Antal inlägg: 310

Mitt tips är att man ska koka en gröt av det grova mjölet (jag brukar ha hälften rågflingor hälftgen grahamsmjöl) och låta den svalna. Då blir brödet inte smuligt heller. Naturligtvis måste man då minska på degspadet eftersom man har vätska i gröten. Sedan har Vetemjöl Special högre proteinkvalitet med mera gluten och blir luftigare i grovt bröd. Men det kräver rejäl bearbetning så utan hushållsmaskin kan det bli lite svårt att bearbeta det tillräckligt för att ha nytta av den högre kvaliteten.
 
Spira - Ej medlem längre2011-11-27 14:58
Antal inlägg: 310

Och så ska man vara noga med att inte ha för varmt degspad, jästsvamparna dör direkt om det blir uppåt 40 grader.
 
Visar sida: 1 2
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?