Spelrum
Giraffen22
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
13
Inloggade35
Mobilspel
Pågående20 034

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Primalskrik - Ej medlem längre2014-05-25 12:49
Antal inlägg: 132

Popcorn
Jag var taggad att göra riktiga popcorn i kastrull och följde anvisningarna på påsen.

1/2 dl matolja i kastrull med lock värm upp spisen!? på medelvärme ett par minuter.

Men måste det vara matolja, det fanns inte hemma så jag prövade först med olivolja och sen med riktigt smör.

Och ingenting hände förrän jag drog upp värmen till 5.

Finns det någon som kan ge lite tips på hur man fixar till fina smaskiga popcorn?
 
Challe_B - Ej medlem längre2014-05-25 12:57
Antal inlägg: 5853

Gjorde popcorn ganska ofta i vintras..lyckades nog bara ordentligt forsta gangen sa det var nog ren tur...korde pa hogsta varme och tackte botten med rapsolja. Glom inte locket.
 
en dum en2014-05-25 13:08
Antal inlägg: 12803

En tjockbottnad kastrull är ett måste annars bränns det, sen brukar jag ha både olja och margarin när jag ska poppa.
 
en dum en2014-05-25 13:09
Antal inlägg: 12803

Värmen är viktig med.
 
Rålex2014-05-25 13:21
Antal inlägg: 244

Jag poppar enbart i smör (rejäl klick) på högsta värmen, viktigt att skaka kastrullen fram och tillbaka HELA tiden så att popcornen inte bränns vid.
Slå sedan över salt och lite extra smält smör, smaskens!
 
Rålex2014-05-25 13:22
Antal inlägg: 244

(10 ggr godare än micro-popcorn!)
 
Megaherz2014-05-25 16:41
Antal inlägg: 3304

Använder sojaolja och smör. Vrider upp spisen på max innan jag börjar, vrider ner till medelvarmt när jag häller i majset. Skaka, Skaka, skaka.

Har hört att kokosfett ska ge den där härliga biosmaken
 
dinodog2014-05-25 16:47
Antal inlägg: 4973

Rapsolja hög värme. När oljan är varm i med popcornen och minska värmen en aning. Och skaka när det börjar poppa.

Annars är en Big Popper skitbra. Blir jättefina popcorn i den.
Poppat popcorn i kastrull i en vädigt massa år tills det jag fick BP i present.
 
Real-one - Ej medlem längre2014-06-13 21:14
Antal inlägg: 223

ingen storätare av poppkorn presis...typ aldrig numer.
Men iaf. . Om du gör poppkorn i vanlig panna på spisen? så ska först och främst värmen vara tillräckligt hög på spisen för att det överhuvudtaget ska kunna poppa upp några poppkorn! Och smör går utmärkt att använda.. Det viktigaste är nog varm platta..Men även vilken kvalite/ märke du köper. Och det oavsett om man köper påsar som ska in i micron el. göras i panna! För jag vet att det finns sämre kvalite på torkade majskorn, som gör att det är svårt att få alla korn att poppa upp i pannan, trots att värmen är tillräckligt hög?
 
Incidental - Ej medlem längre2014-06-13 21:22
Antal inlägg: 7958

Bonnie Lee är outstanding.
 
kattamaran2014-06-17 20:40
Antal inlägg: 189

Det funkar inte med smör eller olivolja, måste vara en olja som kan bli riktigt het utan att krångla.
 
Rålex2014-06-18 11:14
Antal inlägg: 244

Funkar alldeles utmärkt med smör, tricket är att man HELA tiden måste skaka på kastrullen bara.
 
Primalskrik - Ej medlem längre2014-07-03 09:42
Antal inlägg: 132

Tack eller som Per Gessle skulle säga, alla e så snygga www.youtube.com/watc...2k Nll73LSk
 
proposition2014-07-04 07:56
Antal inlägg: 509

Rapsolja och kokosfett. Högsta temp. Kokosfettet ger biosmaken.
 
dinodog2014-07-04 09:02
Antal inlägg: 4973

Isch kokosfett!!!
Nä rapsolja ska det vara fast smaken är som baken.....
 
proposition2014-07-04 10:42
Antal inlägg: 509

Gillar man biopopcorn är det kokosfett som gör smaken.
 
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?