Spelrum
Giraffen | 22 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 0 |
Grisen Böjningslistan | 13 |
Inloggade | 35 |
Mobilspel
Pågående | 20 034 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
Primalskrik - Ej medlem längre | 2014-05-25 12:49 | |
![]() | Popcorn Jag var taggad att göra riktiga popcorn i kastrull och följde anvisningarna på påsen. 1/2 dl matolja i kastrull med lock värm upp spisen!? på medelvärme ett par minuter. Men måste det vara matolja, det fanns inte hemma så jag prövade först med olivolja och sen med riktigt smör. Och ingenting hände förrän jag drog upp värmen till 5. Finns det någon som kan ge lite tips på hur man fixar till fina smaskiga popcorn? | |
Challe_B - Ej medlem längre | 2014-05-25 12:57 | |
![]() | Gjorde popcorn ganska ofta i vintras..lyckades nog bara ordentligt forsta gangen sa det var nog ren tur...korde pa hogsta varme och tackte botten med rapsolja. Glom inte locket. | |
en dum en | 2014-05-25 13:08 | |
![]() | En tjockbottnad kastrull är ett måste annars bränns det, sen brukar jag ha både olja och margarin när jag ska poppa. | |
en dum en | 2014-05-25 13:09 | |
![]() | Värmen är viktig med. | |
Rålex | 2014-05-25 13:21 | |
![]() | Jag poppar enbart i smör (rejäl klick) på högsta värmen, viktigt att skaka kastrullen fram och tillbaka HELA tiden så att popcornen inte bränns vid. Slå sedan över salt och lite extra smält smör, smaskens! | |
Rålex | 2014-05-25 13:22 | |
![]() | (10 ggr godare än micro-popcorn!) | |
Megaherz | 2014-05-25 16:41 | |
![]() | Använder sojaolja och smör. Vrider upp spisen på max innan jag börjar, vrider ner till medelvarmt när jag häller i majset. Skaka, Skaka, skaka. Har hört att kokosfett ska ge den där härliga biosmaken | |
dinodog | 2014-05-25 16:47 | |
![]() | Rapsolja hög värme. När oljan är varm i med popcornen och minska värmen en aning. Och skaka när det börjar poppa. Annars är en Big Popper skitbra. Blir jättefina popcorn i den. Poppat popcorn i kastrull i en vädigt massa år tills det jag fick BP i present. | |
Real-one - Ej medlem längre | 2014-06-13 21:14 | |
![]() | ingen storätare av poppkorn presis...typ aldrig numer. Men iaf. . Om du gör poppkorn i vanlig panna på spisen? så ska först och främst värmen vara tillräckligt hög på spisen för att det överhuvudtaget ska kunna poppa upp några poppkorn! Och smör går utmärkt att använda.. Det viktigaste är nog varm platta..Men även vilken kvalite/ märke du köper. Och det oavsett om man köper påsar som ska in i micron el. göras i panna! För jag vet att det finns sämre kvalite på torkade majskorn, som gör att det är svårt att få alla korn att poppa upp i pannan, trots att värmen är tillräckligt hög? | |
Incidental - Ej medlem längre | 2014-06-13 21:22 | |
![]() | Bonnie Lee är outstanding. | |
kattamaran | 2014-06-17 20:40 | |
![]() | Det funkar inte med smör eller olivolja, måste vara en olja som kan bli riktigt het utan att krångla. | |
Rålex | 2014-06-18 11:14 | |
![]() | Funkar alldeles utmärkt med smör, tricket är att man HELA tiden måste skaka på kastrullen bara. | |
Primalskrik - Ej medlem längre | 2014-07-03 09:42 | |
![]() | Tack eller som Per Gessle skulle säga, alla e så snygga www.youtube.com/watc...2k Nll73LSk | |
proposition | 2014-07-04 07:56 | |
![]() | Rapsolja och kokosfett. Högsta temp. Kokosfettet ger biosmaken. | |
dinodog | 2014-07-04 09:02 | |
![]() | Isch kokosfett!!! Nä rapsolja ska det vara fast smaken är som baken..... | |
proposition | 2014-07-04 10:42 | |
![]() | Gillar man biopopcorn är det kokosfett som gör smaken. | |