Spelrum
Giraffen26
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
2
Grisen
Böjningslistan
19
Inloggade47
Mobilspel
Pågående17 966

Forumkategorier

Användare Inlägg  
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 10:11
Antal inlägg: 559

Laga mat
Jag skriver en produkt, så ska nästa skribent komma med en maträtt gärna recept, som innehåller just den produkten.

Vi börjar lite lätt med, kyckling, förslag nån??
 
bänkpressad - Ej medlem längre2007-04-06 10:21
Antal inlägg: 58

jag brukar steka filèer rätt hårt på högsta värme en stund för att sedemera koka dem 7-8 min. Detta gör jag för att jag är så trött på sönderstekt och torr kyckling.

Ägg ?
 
Rakbladsvass - Ej medlem längre2007-04-06 10:23
Antal inlägg: 105

jag brukar trycka dom råa efter styrketräningen, ev uppblandade med havregryn och filmjölk.

Svartrot?
 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 10:27
Antal inlägg: 559

Det där med äggen lät ju fantastiskt gott!!

svartrötter går ju alltid o koka o sen lägger man lite smör (även salt o gräddfil funkar fint),

hare?
 
Gariam - Ej medlem längre2007-04-06 10:35
Antal inlägg: 2590

Hare bra.

Jag äter absolut inte hare, men det gör tydligen Tommy: www.tommy.lundgren.c...gr yta.html

Potatis?
 
Äppelkatten - Ej medlem längre2007-04-06 10:37
Antal inlägg: 1290

Finns nog inget godare än färsk potatis med lite smör och dill på tillsammans med kanske en laxbit..?

Sparris?
 
bänkpressad - Ej medlem längre2007-04-06 10:40
Antal inlägg: 58

Sparris ska avnjutas efter att man gjort sin egen redning, mjölk vetemjöl och den biten, sen låter man sparrisen puttra upp. Stuvad sparris är duktigt gott.

Bulgur ?

 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 10:59
Antal inlägg: 559

Bulgur, då ska man ju göra en risotto, varför inte en kycklingrisotto, koka upp riset undan för undan, och tillsätta fonden o sen lägga de stekta kycklingbitarna, gott, nyttigt och lätt att göra, om man kommer ihåg att tillsätta fonden o vattnet.

morötter
 
damen_ - Ej medlem längre2007-04-06 11:17
Antal inlägg: 304

Riva och äta

Grishjärta?
 
bänkpressad - Ej medlem längre2007-04-06 11:22
Antal inlägg: 58

Bli laddad - om det vore 1564...

Torskfilé du köper i frysdisken...inte bara kokt nu med poatatis, vad gör man ?
 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 11:26
Antal inlägg: 559

dubbelpanera den, (mjölk, ägg, mjöl salt o peppar) stek i ca 3 min, använd de som finns kvar i stekpannan och rör ned lite smör, och strö på lika mycket mjöl, sen lite fiskfond, och sen matlagningsgrädde, salt o peppar, och avsluta med en klick smöt,

potatis givet till detta, gör pommes duchess, pressa kokt potatis, blanda i någon äggula, lite smör, salt o peppar, spritsa ut till "valfria former", pensla med ägg och sen in i ugnen

gott o enkelt

nån som har nåt bra förslag på en snabblagad kötträtt?? gärna fläskfilé
 
Äppelkatten - Ej medlem längre2007-04-06 11:39
Antal inlägg: 1290

Strimla fläskfilén, stek det ett tag, stek även lite grönsaker, salta gott, koka lite ris, tillsätt lite russin om du vill, blanda ihop allting - så har du nåt uzbekerna kallar PLOV och som är faktiskt rätt gott.

Choklad?
 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 11:51
Antal inlägg: 559

intressant med russin, inget vanligt i käk

Till chokladen, chokladtart! gör en sötpajsadeg, (smör, florsocker, mjöl, jättelite salt) grädda pajskalet, inte så att de blir hårt.
Gör ett vattenbad, smält smör, mör blockchoklad, och ljus blockchoklad, och rivet citronskal från 1 citron, blanda o blanda, blötlägg ett ark gelatin, vispa upp äggula, socker och citronjuice, värm upp över vattenbad (blir stekt ägg annars) så att de blir lite varmt, ska ej bubbla, häll i gelatinet, blanda sedan gelatin-ägsmeten med chokladsmeten, lägg på detta på pajskalet och låt stå i kylen i ca 3 timmar, till tarten kan man mixtra och göra egna såser, man tar då och kokar frukterna med lite vatten och florsocker, å pass mycket florsocker att smaken inte blir besk, eller sur, mixa sedan såsen och passera genom en tät sil, servera en lite bit tart och lägg en tjusig strimla av såsen på detta, asgott!!! man kan även riva på lite ljus blockchoklad på tarten så blir de extra snyggt.

jag älskar nötter, finns de nåt intressant recept med nötter???

 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 12:07
Antal inlägg: 559

du ska ta upp gelatinet från blötläggningen och krama ur vattnet, och sen låta gelatinet smälta i äggsmeten..men de förstod du nog
 
Ordlekar2007-04-06 12:13
Antal inlägg: 182


åhh en härlig glass man gör själv, som det inte behövs glassmaskin till
som är helt underbar. man smaksätter med rivna hasselnötter, och kanske
baileys i...

Qinoua
 
BigBow - Ej medlem längre2007-04-06 12:53
Antal inlägg: 559

hur gör man en härlig glass utan glassmaskin???
 
Sotfinger2007-04-06 13:16
Antal inlägg: 22361

man måste nog gå och röra om i bunken i frysen titt och tätt medan det fryser, annars blir glassen väldigt hård
 
Ordlekar2007-04-06 13:18
Antal inlägg: 182


Det är enkelt, 300g vit choklad
1 dl hasselnötter, rivna eller hackade,
10 äggulor
1 1/2 dl socker
1/2 liter grädde,

vispa skiten ur ägg och socker,smält chokladen, vänd i allt i äggröran, pö om pö... smaklig dessert=)
 
Ordlekar2007-04-06 13:18
Antal inlägg: 182


ja, och så in i frysen då.... serveras med fin hackad frukt
marinerad i lite lime...
 
Ordlekar2007-04-06 13:19
Antal inlägg: 182


och nej, det är så mycket grädde i den att den inte blir hård....
 
Visar sida: 1 2 3
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?