Spelrum
| Giraffen | 26 |
| Krokodilen | 0 |
| Elefanten | 0 |
| Musen Böjningslistan | 2 |
| Grisen Böjningslistan | 19 |
| Inloggade | 47 |
Mobilspel
| Pågående | 17 966 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:11 | |
![]() | Laga mat Jag skriver en produkt, så ska nästa skribent komma med en maträtt gärna recept, som innehåller just den produkten. Vi börjar lite lätt med, kyckling, förslag nån?? | |
| bänkpressad - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:21 | |
![]() | jag brukar steka filèer rätt hårt på högsta värme en stund för att sedemera koka dem 7-8 min. Detta gör jag för att jag är så trött på sönderstekt och torr kyckling. Ägg ? | |
| Rakbladsvass - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:23 | |
![]() | jag brukar trycka dom råa efter styrketräningen, ev uppblandade med havregryn och filmjölk. Svartrot? | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:27 | |
![]() | Det där med äggen lät ju fantastiskt gott!! svartrötter går ju alltid o koka o sen lägger man lite smör (även salt o gräddfil funkar fint), hare? | |
| Gariam - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:35 | |
![]() | Hare bra. Jag äter absolut inte hare, men det gör tydligen Tommy: www.tommy.lundgren.c...gr yta.html Potatis? | |
| Äppelkatten - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:37 | |
![]() | Finns nog inget godare än färsk potatis med lite smör och dill på tillsammans med kanske en laxbit..? Sparris? | |
| bänkpressad - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:40 | |
![]() | Sparris ska avnjutas efter att man gjort sin egen redning, mjölk vetemjöl och den biten, sen låter man sparrisen puttra upp. Stuvad sparris är duktigt gott. Bulgur ? | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 10:59 | |
![]() | Bulgur, då ska man ju göra en risotto, varför inte en kycklingrisotto, koka upp riset undan för undan, och tillsätta fonden o sen lägga de stekta kycklingbitarna, gott, nyttigt och lätt att göra, om man kommer ihåg att tillsätta fonden o vattnet. morötter | |
| damen_ - Ej medlem längre | 2007-04-06 11:17 | |
![]() | Riva och äta Grishjärta? | |
| bänkpressad - Ej medlem längre | 2007-04-06 11:22 | |
![]() | Bli laddad - om det vore 1564... Torskfilé du köper i frysdisken...inte bara kokt nu med poatatis, vad gör man ? | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 11:26 | |
![]() | dubbelpanera den, (mjölk, ägg, mjöl salt o peppar) stek i ca 3 min, använd de som finns kvar i stekpannan och rör ned lite smör, och strö på lika mycket mjöl, sen lite fiskfond, och sen matlagningsgrädde, salt o peppar, och avsluta med en klick smöt, potatis givet till detta, gör pommes duchess, pressa kokt potatis, blanda i någon äggula, lite smör, salt o peppar, spritsa ut till "valfria former", pensla med ägg och sen in i ugnen gott o enkelt nån som har nåt bra förslag på en snabblagad kötträtt?? gärna fläskfilé | |
| Äppelkatten - Ej medlem längre | 2007-04-06 11:39 | |
![]() | Strimla fläskfilén, stek det ett tag, stek även lite grönsaker, salta gott, koka lite ris, tillsätt lite russin om du vill, blanda ihop allting - så har du nåt uzbekerna kallar PLOV och som är faktiskt rätt gott. Choklad? | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 11:51 | |
![]() | intressant med russin, inget vanligt i käk Till chokladen, chokladtart! gör en sötpajsadeg, (smör, florsocker, mjöl, jättelite salt) grädda pajskalet, inte så att de blir hårt. Gör ett vattenbad, smält smör, mör blockchoklad, och ljus blockchoklad, och rivet citronskal från 1 citron, blanda o blanda, blötlägg ett ark gelatin, vispa upp äggula, socker och citronjuice, värm upp över vattenbad (blir stekt ägg annars) så att de blir lite varmt, ska ej bubbla, häll i gelatinet, blanda sedan gelatin-ägsmeten med chokladsmeten, lägg på detta på pajskalet och låt stå i kylen i ca 3 timmar, till tarten kan man mixtra och göra egna såser, man tar då och kokar frukterna med lite vatten och florsocker, å pass mycket florsocker att smaken inte blir besk, eller sur, mixa sedan såsen och passera genom en tät sil, servera en lite bit tart och lägg en tjusig strimla av såsen på detta, asgott!!! man kan även riva på lite ljus blockchoklad på tarten så blir de extra snyggt. jag älskar nötter, finns de nåt intressant recept med nötter??? | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 12:07 | |
![]() | du ska ta upp gelatinet från blötläggningen och krama ur vattnet, och sen låta gelatinet smälta i äggsmeten..men de förstod du nog | |
| Ordlekar | 2007-04-06 12:13 | |
![]() | åhh en härlig glass man gör själv, som det inte behövs glassmaskin till som är helt underbar. man smaksätter med rivna hasselnötter, och kanske baileys i... Qinoua | |
| BigBow - Ej medlem längre | 2007-04-06 12:53 | |
![]() | hur gör man en härlig glass utan glassmaskin??? | |
| Sotfinger | 2007-04-06 13:16 | |
![]() | man måste nog gå och röra om i bunken i frysen titt och tätt medan det fryser, annars blir glassen väldigt hård | |
| Ordlekar | 2007-04-06 13:18 | |
![]() | Det är enkelt, 300g vit choklad 1 dl hasselnötter, rivna eller hackade, 10 äggulor 1 1/2 dl socker 1/2 liter grädde, vispa skiten ur ägg och socker,smält chokladen, vänd i allt i äggröran, pö om pö... smaklig dessert=) | |
| Ordlekar | 2007-04-06 13:18 | |
![]() | ja, och så in i frysen då.... serveras med fin hackad frukt marinerad i lite lime... | |
| Ordlekar | 2007-04-06 13:19 | |
![]() | och nej, det är så mycket grädde i den att den inte blir hård.... | |





