Spelrum
Giraffen1
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
11
Inloggade12
Mobilspel
Pågående22 325

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Nallenozick2005-12-04 13:58
Antal inlägg: 1

USA-ätare
Det är kanske inte konstigt om folk i allmänhet i Sverige är begativa till BUSH. Svenska massmedia sysslar med en ensidig vinkling av nyhter, vad gäller urval och ståndpunkter. En ständig anti-amerikanism som serveras vare timme, varje dag år ut och år in. Det kräver en viss sund skepsis för att genomskåda detta och inte svälja allt som sägs och bedöms. Varför inte vända på steken och fråga; Hur skulle Irak se ut idag utan en invasion? Hur många ytterligare politiska mord och övergrepp? Är det bättre?
 
eurythmech - Ej medlem längre2005-12-04 17:21
Antal inlägg: 567

Tja, kan ju hysta ur mig en och annan referens till att börja med.

Civilians reported killed by military intervention in Iraq
Min Max
27295 30789

källa: iraqbodycount.org

Amerikaner själva är missnöjda med hur Bush sköter ockupationen

www.pollingreport.co...m/ iraq.htm

Vet också att jag sett undersökningar om hur Irakier själva tycker att läget är nu kontra innan invasionen.
Men hittar inga länkar/källor, om någon är mer insatt får man gärna tipsa!

Sammanfattningsvis kan man väl iaf säga att Irak utan invasion skulle innebära fler Irakier - och koalitionssoldater - vid liv. Samt att världen troligen skulle må bättre om USA inte skickade signaler till omvärlden om att man minsann invarderar vem man vill - oavsett om landet i fråga utgör ett hot mot USA eller någon annan nation, dessutom på fabricerade premisser.
 
Mitzy2005-12-04 17:57
Antal inlägg: 221

Håller helt med dig eurythmech, angående allt du skriver ovan. Enligt min svåger som var stationerad i Irak, tills han dödades (soldat nummer 2001 som dog) var de tacksamma att soldaterna finns i Irak, men det var ju hans jobb att tycka som yrkesmilitär. Från ett mer självikst perspektiv så hade jag ju hellre haft min svåger vid liv.

Min personliga uppfattning är att Bush utan att tveka startade detta krig för att vinna val nummer två, men som sagt, det är bara vad jag tycker. Han tyckte väl att landet blev så patriotiskt efter att det small 9/11 att han ville fortsätta rida på den vågen.

Man kan bara hoppas att nästa president är lite visare så detta lands anseende inte fullständingt raseras ute i världen.
 
vulcan2005-12-04 19:18
Antal inlägg: 7666

världen skulle nog framför allt må bättre om alla diktatorer och usla korrumperade regimer med nationalistisk eller socialistisk eller religös stämpel försvann. Men svenska vänsterintellektuellas behov av att få gnälla på USA lär alltid vara större än behovet att ge sig på de allra största skurkarna (som enligt ovan tenderar att ha både fel etnicitet och politisk uppfattning för att det ska vara riktigt politiskt korrekt att ge sig på dem om man vill vara med i GGG-klubben)


*GGG-klubben=Greider, Guillou, Gudrun och andra pajaser.
 
AkiR2005-12-04 19:19
Antal inlägg: 7

Han är inte den förste och kommer inte vara den siste amerikanske president som startar ett krig bara för att bli återvald, kollar man på historien så har det skett upprepade gånger.

Personligen är jag inte mycket mer negativ till bush än vad jag varit till de senaste presidenterna, jag är mer negativ till samhällssystemet och den osunda överdrivna patriotismen som i många fall präglar landet och dess invånare. Och nej, jag tänker inte fortsätta diskutera det här, ville bara skriva någonting, finns tillräckligt många trångsynta människor (på båda sidor) som diskuterar det hela i en annan tråd.
 
eurythmech - Ej medlem längre2005-12-04 19:48
Antal inlägg: 567

Jag har svårt att stödja tanken att man automatiskt gör världen mindre ont för att man är folkvald jämfört med någon diktator.
Självklart är det hemskt att inte alla världens ledare är demokratiskt valda, men jag tycker definitivt inte att alla diktaturer skadar mänskligheten lika mycket som den amerikanska utrikespolitiken.
Jag är inte fundamentalistisk amerikahatare, men de senaste krigen har jag mycket svårt att förstå.
 
Lifets Ord - Ej medlem längre2005-12-04 20:11
Antal inlägg: 7

Den som påstår att tidningarna ger en ensidig vinkling läser helt enkelt inte tidingarna.
Att påstå det, om något, är en ensidig vinkling.
Ledarredaktionerna på Sveriges största morgontidningar, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, för en minst sagt pro-amerikansk linje.
Jag har faktiskt undrat varifrån den här uselt underbyggda åsikten kommer ifrån. Antagligen läser ni bara krönikor med bild bylines lika stora som själva rubrikerna. (Alltså Guillou och Greider).
Jag lovar, det finns en oerhörd mängd amerikapropaganda (låglönejobb till Sverige, "en flexibel arbetsmarknad" (alltså kunna sparka folk från sina arbeten", bomba Irak till stenåldern och annan modig politiskt inkorrekt politisk agitering) i de svenska medierna. Och ni behöver inte leta särskilt länge.
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-04 21:19
Antal inlägg: 1766

Ärligt talat tycker jag detta är en fullständigt meningslös diskussion. Det intressanta och framåtsyftande är HUR vi ska bära oss åt för att skapa en värld där vi inte har krig, förtryck och ekonomisk missär. Skapar därför istället en idétråd i ämnet.
 
Gavin - Ej medlem längre2005-12-04 21:24
Antal inlägg: 102

Men tydligen finns de folk som vill snacka om detta så låt dom göra de o skapa din vitkiga tråd själv istället...
 
Jack Sanchez - Ej medlem längre2005-12-04 21:24
Antal inlägg: 130

När Saddam var vid makten var det ordning och reda i Irak, nu är det ju totalt kaos och man läser nästan dagligen om bombattentat i Irak.
 
Beta-Alkis - Ej medlem längre2005-12-04 22:08
Antal inlägg: 21

och vid maktskifte vore allt bra ? usa är hata hata -vinn vinn så länge vi lever i sverige
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-06 10:05
Antal inlägg: 1766

Viktig tråd skapad. Kom gärna med inlägg. (Min personliga åsikt i denna fråga är: Intressant att USA, med sin bilindustri och oljeproduktion, bara vill "hjälpa" krigshärjade befolkningar i andra länder med oljeproduktion.)
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-06 10:12
Antal inlägg: 1766

Tråden ligger under seriösa frågor .
 
Diskussionen är arkiverad och ej öppen för nya inlägg.
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?