Spelrum
Giraffen1
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
1
Inloggade2
Mobilspel
Pågående19 836

Forumkategorier

Användare Inlägg  
Schackrutor2005-12-29 12:01
Antal inlägg: 2535

Godaste chokladen
Har just nu otroligt tråkigt och såg att det låg chokladpapper i papperskorgen, och blev väldigt sugen på något chokladaktigt..
Någon som har ett tips på något gott, antingen något som finns att köpa, eller något recept?
 
nina73 - Ej medlem längre2005-12-29 12:18
Antal inlägg: 2694

godaste chokladen, är helt klart dom med ca 70% kakao =) å man behöver inte äte så många bitar, för att man ska känna sig nöjd.
 
Vigdir2005-12-29 12:30
Antal inlägg: 3722

Var på chokladprovning i tisdags, och lärde mig massor! Det räcker inte med hög kakaohalt, kolla innehållsförteckningen.
Rekommenderar Lindts, Galler, Michel Cluizel och Valrhona. Valrhona har en utsökt mjölkchoklad, något jag aldrig trodde jag skulle äta igen. Men det är klart, den har 40% kakaohalt...

Vill du göra något enkelt, snabbt och gott själv, koka Billig chokladgodis:
1 dl sirap
3 dl socker
100 gr margarin
Koka upp och låt sedan koka på svag värme till kulprov. Rör relativt ofta. Blanda ner 2 msk kakao när massan är färdig. Häll antingen i knäckformar eller på smord plåt. Enkelt och gott.
 
Skumgodis - Ej medlem längre2005-12-29 12:33
Antal inlägg: 158

Jag blir sjuk av choklad...Ibland räcker det med en liten sådan där "choladgrej" i en presentask. En Japp gör mig jätteyr...

Tack och lov klarar jag i alla fall att äga GB-sandwich!


PS! Vad är kulprov? Kollar man om det går att göra en kula?
 
Vigdir2005-12-29 13:05
Antal inlägg: 3722

Jepp! Man häller några droppar av karamellsmeten i litet kallt vatten (ett kaffefat är utmärkt för detta ändamål). Om smeten går att forma till en kula, en hyfsat fast sådan, är godiset klart. Samma procedur som med knäck, alltså. Hmmm... jag har intressanta godisrecept utan choklad också, om det är någon som önskar.
 
Skumgodis - Ej medlem längre2005-12-29 13:23
Antal inlägg: 158

(Man kan inte göra blå bumlingar hemma...:-( )
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-29 13:23
Antal inlägg: 1766

Mörk Chokladtryffel

cirka 40 kulor

250 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
1 dl Vispgrädde
1/2 dl florsocker (eller honung)
50 g osaltat Svenskt Smör
1 msk Crème Fraiche
cirka 1 dl kakaopulver
(att rulla tryffeln i)


Finhacka chokladen. Koka upp grädde och socker/honung. Häll det över chokladen och rör tills tryffelmassan är slät. Tillsätt smör och crème fraiche och rör tills det blandat sig. Bred ut massan på fat eller tallrik och kyl över natten. Ta upp tryffeln med hjälp av en tesked och forma kulor. Rulla kulorna i kakao och förvara dem svalt.
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-29 13:27
Antal inlägg: 1766

www.chokladsajten.com/
 
Schackrutor2005-12-29 21:48
Antal inlägg: 2535

vigdir. berätta gärna om de andra recepten också.

Och IMO tack för sajten. :)
 
Mercedes2005-12-30 12:47
Antal inlägg: 728

Neeej varför börja skriva om choklad..blev så snål och såg att favoritchokladen var def. slut! Måste åka till Lidl och köpa dera Edel Rahm med hasselnötter. Mums va gott!
 
nina73 - Ej medlem längre2005-12-30 17:16
Antal inlägg: 2694

Självklart Vigdir, ska det vara bästa märket på chokladen åxå.. Kan rekomendera Valrhonas kakao !!
 
IMO - Ej medlem längre2005-12-30 18:49
Antal inlägg: 1766

såliteså Scackrutor!

Visst är det facinerande att det finns recept på både förrätter och varmrätter med choklad?

Hade innan hårddiskraschen även en massa spännande recept med cocacola samt pelargon. Inte lyckats söka igen dem dock så ifall någon har några såna länkar, mejla gärna mig!
 
ojjojj2006-04-19 15:49
Antal inlägg: 313

hittade en gammal tråd.. oj så gott dessa recept lät... mera tack *slickar mig om munnen
 
Emmef - Ej medlem längre2006-04-19 18:07
Antal inlägg: 525

Är inne i en tryffelperiod , har ett grundrecept som jag sen varierar efter tycke. 1dl grädde, 200g choklad, 25-50g smör ( gärna extra saltat)
koka upp grädden och smör, när det precis kokat upp tar du bort den fr plattan o rör i den hackade chokladen.
Smaksättning : ½ finhackad röd chili
2-3tsk neskaffepulver(kokas med grädden)
1mixad dubbeldajm
Baileys efter tycke o smak :P
ca 1dl ohoy kolasås (kokas med grädden)
mixade hallon+ en skvätt konjak
listan kan göras längre..:) Låt smeten stelna, rulla sen kulor, frys ner, när de är frysta doppa dem i smält choklad :)
 
Emmef - Ej medlem längre2006-04-19 18:07
Antal inlägg: 525

Hmm ska kanske förtydliga mig, man väljer EN av smaksättningarna :))
 
mamman - Ej medlem längre2006-04-19 22:23
Antal inlägg: 6379

Började precis fundera.... Vart många ingredienser.... ;-)

Gör själv Wienernougat till jul. Sååååå lätt att göra och sååååå uppskattat. Alla tror det är skitsvårt och jag säger ju inte emot ;-)

Gillar Choklate chip cookies med vit choklad i, men det är kakor...
Tryffel går att göra med bara grädde och mörk choklad. Så mycket enklare...
 
IMO - Ej medlem längre2006-04-19 22:26
Antal inlägg: 1766

men, mamman... RECEPET DÅ? ;-)
 
mamman - Ej medlem längre2006-04-19 22:43
Antal inlägg: 6379

F'låt IMO!
Wienernougat
250g nougat
125g mörk choklad (inte FÖR mörk)
100g flagad mandel (rostas lätt i torr stekpanna)

Smält nougat och häll i finhackad choklad.
Rör tills allt smält och blandats.
Rör i mandeln
Häll i bakplåtspappersklädd form
Kyl! Skär i rutor och servera!

Lätt va?

Tryffel
100g mörk choklad (70% typ)
1dl grädde
1/2 dl florsocker (om man vill)

Hacka chokladen
Koka upp grädde och ev socker.
Rör i chokladen och rör till allt är smält och smeten är jämn.
Låt svalna.
Gör kulor med varmt kuljärn eller tesked.
Kyl!
Smält choklad och doppa kulorna i och/eller rulla i cacao eller florsocker
 
Bamsefar - Spelvärd/Forumvärd2006-04-20 05:01
Antal inlägg: 4814

Jag är storförbrukare av Marabou Mjölkchoklad 200g kakor.

Mer fett (32g per 100g) än kakao (30%), javisst, men jag blir aldrig trött på den.
 
nina73 - Ej medlem längre2006-04-20 20:33
Antal inlägg: 2694

schweizernöt *L*
 
Visar sida: 1 2 3 4 5
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?