Spelrum
Giraffen6
Krokodilen0
Elefanten0
Musen
Böjningslistan
0
Grisen
Böjningslistan
2
Inloggade8
Mobilspel
Pågående24 198

Forumkategorier

Användare Inlägg  
blackrat2016-09-26 13:13
Antal inlägg: 919

ABC Göteborg 2016
Välkommen till ABC-turnering i Sävedalen, endast 16 minuters bussresa från Centralstationen.

Nya spelare är mycket välkomna till alla tävlingar, men ABC är speciellt lämplig att börja med: lägre antal ronder än vanligt, andra debutanter och man slipper möta toppspelarna. Dessutom brukar det vara en ganska liten turnering, vilket gör det lätt att lära känna folk. En ABC-turnering är öppen för debutanter samt erfarna spelare med en förbundsrating (för oböjt spel) som är lägre än 1000. Dagen börjar med rejäl genomgång av hur man spelar med bräde, brickor, klocka och protokoll. Icke-spelande arrangör finns på plats för frågor som kan tänkas uppstå under spelandets gång.

Vi spelar enligt standardlistan, vilket innebär att alla ord som står som egna uppslagsord i den trettonde upplagan av Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) är giltiga. Detta brukar även kallas "strict" i t.ex. Wordfeudsammanhang.

Vi spelar sex ronder. Alla spelare spelar alla ronder (förutom vid ojämnt antal deltagare då en spelare får s.k. frirond och får stå över). Motståndarna lottas genom monrad, vilket innebär att man får möta någon som har ungefär samma antal vinster/förluster som man själv har.
Skulle vi bli färre än sju deltagare spelar vi istället alla-mot-alla.

Startavgift: Debutanter behöver inte betala någon startavgift, den bjuder Svenska Scrabbleförbundet på. Dock behöver debutanter lösa medlemskap i SSF, vilket kostar 60 SEK för vuxna och 30 SEK för ungdomar. Medlemsavgiften kan betalas på plats. För de som inte är debutanter blir startavgiften 70 SEK och har man inte spelat någon turnering tidigare i år tillkommer även årsavgiften till förbundet (60/30 SEK).

Vi kommer att hålla till i kvarterslokalen på Oxledsvägen 17B i Sävedalen. Vägbeskrivning: Ta bussen Svart Express från Centralstationen, läge J och gå av på hållplats Björnåsvägen. (Observera att det är en s.k. flerzonsresa eftersom Sävedalen hör till Partille.) Gå över parkeringen till den låga byggnaden. Kvarterslokalens ingång är på den högra kortsidan. För bilburna finns besöksparkering i andra änden av den parkering som är alldeles utanför spellokalen.

Det finns en matbutik och en pizzeria på gångavstånd från lokalen. Det går även bra att ta med egen mat att värma under lunchpausen. Kaffe, te och fika ingår i anmälningsavgiften.

Hålltider:

09:10 Samling och registrering.
Introduktion för nya spelare.

09:40 Spelstart

Lunch efter tre ronder (ca 13:20)

14:30 Spelstart för de avslutande tre ronderna.

18:30 Prisutdelning

Varmt Välkomna!

Åke (Ordnära) och Alexandra (asvanteson - 0733-705084, asvanteson(a)hotmail.com)
 
Miss Lollo2016-09-26 13:21
Antal inlägg: 1169

Vilket datum är tävlingen? Kan inte hitta det.
 
Pialina2016-09-26 14:45
Antal inlägg: 665

Oj, en väldigt viktig information som blivit borta i och med att det på förbundssidan står i rubriken. Lördag 8/10 är det.

Kul om du kommer! Är bara två anmälda just nu, men flera som visat intresse. Det är bra att anmäla sig så fort som möjligt så andra lockas med och ser att det finns intresse och blir av.

Du och alla andra är också mycket välkomna till vårt torsdagsspelande på Café Cello på Andra Långgatan 6, nära Järntorget. Från 17-20 är där i princip alltid någon, oftast både tidigare och senare. Det är bara att dyka upp den tid man kan och för så länge man vill och man behöver inte ha något med sig.
Om har facebook, kan man läsa mer i gruppen Göteborgsscrabblarna tex om vilken tid folk tänkt komma dit just den veckan.

Mycket info finns också på www.scrabbleforbundet.se .

Hoppas vi ses!
 
Ordnära2016-09-29 09:44
Antal inlägg: 26

Nu är det 5 anmälda, men vi vill gärna ha minst 6 anmälningar senast lördag 1/10 för att det säkert ska bli turnering. Så det är bara att gå in på Scrabbleförbundets hemsida och anmäla sig till denna "prova på"-turnering för nya spelare.
www.scrabbleforbunde...av ling=650

DU OCH ALLA ANDRA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA :)
 
asvanteson2016-10-05 10:39
Antal inlägg: 248

Det går fortfarande bra att anmäla sig till lördagens "prova-på"-turnering i Sävedalen (Göteborg). Det är just nu sex deltagare anmälda, men fler är ju alltid roligare.

Varmt välkomna!
Alexandra
 
asvanteson2016-10-05 10:40
Antal inlägg: 248

Här är länken för att anmäla sig: www.scrabbleforbunde...av ling=650
 
Inloggning
Logga in
Betapet är gratis!
Vill du bli medlem?