Spelrum
Giraffen | 18 |
Krokodilen | 0 |
Elefanten | 0 |
Musen Böjningslistan | 0 |
Grisen Böjningslistan | 17 |
Inloggade | 35 |
Mobilspel
Pågående | 19 337 |
Forumkategorier
Användare | Inlägg | |
---|---|---|
Ålandspojken - Ej medlem längre | 2010-01-10 16:27 | |
![]() | Om råstekt potatis Ute på restaurang tycker jag om råstekt potatis. Den är precis lagom kryddad, ganska så mjuk och passar perfekt med köttet. Det är helt enkelt gott! Så kommer jag hem och försöker åstadkomma detsamma. Jag skalar och skivar potatisen, gärna med osthyvel för att få tunna skivor. Jag steker i smör och saltar och pepprar och ser fram emot en god måltid. Det blir raka motsatsen! På tallriken ligger några chipsliknande halvhårda flan som inte ens blir goda med gräddsås på. Torra är de också, och ofta alldeles för salta. Det blir äckligt och jag blir förbannad. Ska vi ta och reda ut det här med råstekt potatis nu, hur gör du? Vad är knepet? | |
Minta | 2010-01-10 16:30 | |
![]() | Jag tror att man ska skölja den skivade potatisen för att få bort stärkelse. | |
Minta | 2010-01-10 16:31 | |
![]() | 1. Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare. 2. Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis. 3. Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk. Tillsätt eventuellt hackad vitlök mot slutet av stekningen om vitlökssmak önskas. Smaka av med salt och peppar. | |
Tettis | 2010-01-10 16:36 | |
![]() | Jag brukar göra råstekta potatisen i ugn - vänd några gånger under tiden bara. Det blir supergott. | |
Minta | 2010-01-10 16:39 | |
![]() | Ja, potatis i ugn är jättegott antingen klyftor, skivor, hasselback eller hela. | |
ViktorWig | 2010-01-10 16:45 | |
![]() | Riv potatisen istället, det blir jättegott. Torka den rivna potatisen i en handduk innan du steker den. | |
carlmartin - Ej medlem längre | 2010-01-10 16:47 | |
![]() | använd lock på stekpannan. då blir potatisen ångad och stekt samtidigt, mindre torr, med stekyta. | |
Pingiskillen - Ej medlem längre | 2010-01-10 16:48 | |
![]() | Det blir ju råraka viktor. | |
Tvålis - Ej medlem längre | 2010-01-10 16:49 | |
![]() | Ha lite olja i en långpanna. Lägg in den tunt rivna poatisen efter att den har badat i kallt vatten en stund.Man kan torka av potatisen, men det behövs inte, räcker med att hälla den i ett soll. Låt potatisen bli torr i ugnen på ovansidan. Då hyvlar du smör med osthyveln över, ta inte för mycket det blir bara fett och sunkigt. Man får rätt mängd med tiden. 175 grader i ca 40 minuter... Då har du helt plötsligt vad som i detta hus kallas prinsess potatis. | |
Tvålis - Ej medlem längre | 2010-01-10 16:49 | |
![]() | Glöm inte att vända potaisen med jämna mellanrum men inte för ofta. | |
Patricia1973 | 2010-01-10 16:53 | |
![]() | Jag brukar göra råstekt potatis i bitar (inte skivad) och i slutet drämmer jag i med extra smör och lite lite ströbröd, det blir liksom att ströbrödet suger upp smöret och lägger sig runt potatisarna och de blir i sin tur saftigare (smörigare - onyttigare - men godare). | |
nystan1 | 2010-01-10 16:59 | |
![]() | Brukar steka ganska tunt skivad potatis i smör tillsammans med pressad vitlök, tills potatisen fått lite färg. Sen lägger jag den i en ugnsfast form tillsammans med ännu mera smör, och kör på 200 grader i typ 20-30 minuter. Vänd några gånger under tiden. Man får sticka i potatisen och känna när den är färdig. Jo, salt och peppar är gott att krydda med också. | |
bove | 2010-01-10 17:16 | |
![]() | Jag brukar skiva potatisen tunt, steka i mycket smör, maxvärme i några minuter tills den har fått färg och sedan på näst lägsta värmen tills den är lagom mjuk, 10-15 minuter eller nåt kanske. Jag kryddar gärna med lite dragon, men det finns det säkert en och annan som skulle fnysa åt=) | |
ViktorWig | 2010-01-10 18:14 | |
![]() | Pingiskillen, om råstekt potatis heter råkaka så är det väl det då???? Finns det andra namn på rå potatis som är stekt?? | |
myra64 - Ej medlem längre | 2010-01-10 18:17 | |
![]() | RIVEN råstekt potatis är rårakor, skivad råstekt potatis heter just bara så - råstekt potatis.. | |
ViktorWig | 2010-01-10 18:19 | |
![]() | Inte hemma hos mig, steker jag rå potatis heter det råstekt potatis så de så! :) | |
myra64 - Ej medlem längre | 2010-01-10 18:21 | |
![]() | jajaja, men enligt kokboken så är riven stekt potatis = rårakor.. Skit i vad det heter förresten, gott är det!!! :) | |
Pingiskillen - Ej medlem längre | 2010-01-10 18:23 | |
![]() | Blandar man i mjölk, ägg och mjöl så har man en raggmunk. | |
ViktorWig | 2010-01-10 18:23 | |
![]() | ok, jag får ge mig, står det råraka i kokboken så heter det väl det då :) Ja trodde först att de hette råkaka, men så fel jag hade. | |
Niko89 | 2010-01-10 18:28 | |
![]() | riven stekt potatis aka rösti, man ska dock koka potatisen innan så man vet att den är färdig annars bränner man den lätt | |