Spelrum
| Giraffen | 43 |
| Krokodilen | 1 |
| Elefanten | 4 |
| Musen Böjningslistan | 0 |
| Grisen Böjningslistan | 34 |
| Inloggade | 82 |
Mobilspel
| Pågående | 19 257 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| Gunilla _ | 2011-07-21 21:35 | |
![]() | Vin i mat/sås Alltså, jag är helkass på vin... Ska laga till en rätt på lördag som det ska vara vin i - både i själva maträtten och i såsen till. Spelar det någon större roll vilket rödtjut man häller i? Med fatkaraktär, guläpplig stil eller spännande? Dofta rökigt, lite bränt gummi eller eldigt? (Hehe, att beskriva vin är rena ordorgien.) Jag har en flaska Appassimento som jag antar kan vara hyfsat till. Funkar det även _i_ käket? | |
| Sigrids mor | 2011-07-21 21:37 | |
![]() | Ta vilket rödtjut du vill - om det står rött vin i receptet. Det finns speciellt matlagningsvin att köpa - men har du hemma så ta det! | |
| mrperfect | 2011-07-21 21:38 | |
![]() | Man kan ta vad som helst, det finns matlagningsvin att köpa i vanliga affärer, låg sprithalt på dem. Portvin kan vara ett alternativ ibland. | |
| EbbaGreen | 2011-07-21 22:58 | |
![]() | Beror väl lite på vilka karaktärer som som skall prägla din middag? Vad är det du lagar? Vill du frambringa sötma, strävhet, syrlighet eller bara en djupare (fond)smak? | |
| EbbaGreen | 2011-07-21 22:59 | |
![]() | Men som de andra säger, det går ta vilket rödvin som helst, för att få fram den karaktäristiska vinsmaken, bara finsmakare som bryr sig om resten :P (Och de är knappt urskiljbara iaf) | |
| Gunilla _ | 2011-07-21 23:04 | |
![]() | EbbaGreen - franska färsbiffar. Och de ska bara smaka gott hade jag tänkt, varken sött, strävt eller syrligt :p Nåväl, jag kör på den flarra jag har, det verkar visst inte ha nån större betydelse..? Tack för hjälpen, tråden kan raderas. | |
| Michen1 - Ej medlem längre | 2011-07-21 23:07 | |
![]() | Finns en regel(min egen får jag väl tillägga), kan du inte dricka vinet som det är så ska du inte heller ha det i maten(dvs matlagningsvinet från affären går bort direkt). Har du en flaska mungott vin hemma så fungerar det troligen ypperligt väl även till matlagningen. :) | |
| EbbaGreen | 2011-07-21 23:10 | |
![]() | Ska biffarna vara franska kan ju vinet vara likaså... ;) | |
| Tvålis - Ej medlem längre | 2011-07-21 23:13 | |
![]() | Dåligt vin smakar illa även i matlagning. Det är ju inte så att bara för att du värmer på ett vin så blir det automatiskt gott. Till franska färsbiffar så tror jag att ett vin med ett vin från den trakten hade passat. Tryggheten är att det finns inga odugliga viner (nästan) i systembolagets utbud. Dessutom så har dom jätteduktiga säljare där som faktiskt inte drivs utav att du tar det dyraste vinet. Att använda ett appissimento är snudd på helgerån. Det är för bra att använda till matlagning. Finns det ingen som kan njuta av ett glas av det till maten? | |
| Gunilla _ | 2011-07-21 23:21 | |
![]() | Ääh, tänkte inte på det och mitt vin som är italienskt... Tvålis - jodå det ska drickas också. (Det är alltså bra? Härligt att höra! Fick ett infall och beställde två flaskor efter att ha sett en annons på facebook :)) | |
| reallynx | 2011-07-21 23:34 | |
![]() | Och ta inte så mycket som det står i receptet, börja försiktigt och häll i mer efter smak annars kan vinet ta över för mycket. Jag kan citera en känd kock: Tycker du vinet är gott att dricka så kan du ha det i såsen. | |
| Mindymoo | 2011-07-21 23:36 | |
![]() | Jag har alltid hemma ett par småflaskor billigt vitt vin till matlagning, och billigt vad-som-helst-rött. Inte sjutton skulle jag hälla dyra viner i maten! (Men testa Marsala - starkvin som är perfekt att smaksätta såser/rätter med svamp och eller tomat m m. OCH är gott att dricka som sherry ungefär.) | |
| -torskpastej - Ej medlem längre | 2011-07-21 23:39 | |
![]() | Inte ska man hälla skitvin i maten, då blir det skitmat. | |
| mjf | 2011-07-21 23:55 | |
![]() | Å inte ska man ha sött vin i huvudrätten - utan det vanliga vinet - helst ett du bara har, inte det du serverar som findryck till maten. | |
| Lolle- | 2011-08-09 18:48 | |
![]() | jag vet bara att det är otroligt gott när mamma lagar det ;) | |
| SkySpy_ | 2011-08-09 21:21 | |
![]() | Vad du än gör så köp inte den som finns i affären, den alkoholfria. Smakar inte bra i jämförelse men ett riktigt vin. | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-08-09 21:45 | |
![]() | öl är oxå gott i sås! franskt vin bör bojkottas (minns 90talet) | |
| Träsmak | 2011-08-09 21:47 | |
![]() | Rödvin te matlagning ska helst vara kraftigt o smakrikt. Ta gärna i en liten skvätt portvin oxå för lite extra jävlar anamma. | |
| segaråttor - Ej medlem längre | 2011-08-09 22:09 | |
![]() | Ett bra ställe att gå till är systemet. Tala om vad du ska laga så får du utmärkta tips på vin som passar i maten och samma som du kan bjuda på. Du får olika prisklasser..bara att välja. Den servicen finns i Helsingborg i alla fall. | |
| bujum | 2011-08-09 22:26 | |
![]() | mjf!- varför inte sött vin i huvudrätten? inga mängder förstås, men en skvätt harveys bristol cream /(sherry) i såsen gör susen! | |












