Spelrum
| Giraffen | 21 |
| Krokodilen | 0 |
| Elefanten | 0 |
| Musen Böjningslistan | 0 |
| Grisen Böjningslistan | 33 |
| Inloggade | 54 |
Mobilspel
| Pågående | 19 287 |
Forumkategorier
| Användare | Inlägg | |
|---|---|---|
| Tvålis - Ej medlem längre | 2011-08-07 09:36 | |
![]() | Kalljästa bröd. Inspirerad av två fantastiska tjejer som kalljäste frukostbrödet på scoutlägret så vill jag också börja baka kalljästa bröd. Problemet är att jag inte vet hur. Några tips? | |
| Kuppchocken | 2011-08-07 09:40 | |
![]() | Om du googlar får du massor av recept. | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-08-07 09:40 | |
![]() | Ibland låter jag deg stå i kylen, (tex när jag gömt handla tillräckligt med mjöl) sen är det bara att blanda i resten av mjölet och baka igång igen. | |
| crazye | 2011-08-07 10:07 | |
![]() | finns många bröd som man kan förbereda degen till på kvällen och på morgonen sätter man det i ugnen och får nybakat bröd till frukost :o) vardagslyx! :o) | |
| Tess 08 | 2011-08-07 11:48 | |
![]() | Det är hur enkelt som helst. Blanda ihop allt på kvällen, ställ i kylen och grädda dagen efter :) Här är ett superenkelt recept: Kalljäst vallmobröd 7g jäst (ca 3 ärtstora kulor) 3dl kallt vatten 1,5 tsk salt ½ dl vetekli 6,5 dl vetemjöl special 1msk rapsolja 2-3msk vallmofrön Dag1: Lös jästen i vattnet och arbeta in salt, mjöl och vetekli. Häll olja och vallmofrön i en avlångbrödform och gnid in botten och kanter med blandningen. Skrapa ut degen mitt i formen och flytta runt den lite så att degen får olja på alla kanter. Täck formen med plastfolie och låt jäsa i kylskåpet över natten. Dag 2: Ta formen ur kylen. Stt ugnen på högsta värme. Stoppa in brödet när ugnen blivit varm och sänk temperaturen tull 200*. Grädda i 35 minuter.Tag ur brödet ur ugnen och låt kallna något innan du skär upp det. Jag gör degen i en bunke och använder en plastgaffel modell större. Ingen maskin eller nåt, men det går säkert om man gillar att diska :) | |
| Sigrids mor | 2011-08-07 16:10 | |
![]() | www.matklubben.se/re...72 745.html Det här brukar jag göra - gotteligott och funkar utmärkt att spara också. | |
| Sussola | 2011-08-07 16:23 | |
![]() | Man kan nog egentligen kalljäsa alla bröd, bara man ser till att kylen är tillräckligt kall (bästa temp omkring 2 grader), annars så kan det jäsa för mkt..glutenet suger upp för mkt vatten, degen blir "flytande" och ja den förstörs, det händer dock inte över en natt utan mer vanlig om man jäser 24-48 timmar vid för hög temperatur. Det man kan göra är att endera direkt slå upp forma bröden och låta de jäsa i kyl och på morgonen lägga in dem i ugnen direkt, eller så kan man låta degen jäsa i en bunke och sedan på morgonen forma bröden och låta dem jäsa..., det är hur som, enklare att snitta och göra ett bröd fint om man har det kallt...då kan man även han en lösare deg :) | |
| sanlin | 2011-08-10 20:14 | |
![]() | Tess 08: Har bakat ditt bröd idag/igår :) Blev jättegott! Lär ta fort slut bara...får göra fler nästa gång, måste bara ut o köpa fler formar :) | |
| promenad - Ej medlem längre | 2011-08-10 20:17 | |
![]() | råkade baka med för mkt salt idag! Fick slänga allt | |
| sanlin | 2011-08-10 20:46 | |
![]() | aj då :( | |
| Tvålis - Ej medlem längre | 2011-08-10 21:32 | |
![]() | Då kan jag dela med mig av det jag hittade på nätet. Töserna har aldrig ätit så mycket frukost: varihelsickearmingra...ul lar.html Ska testa Tess recept! | |
| Tess 08 | 2011-08-10 22:06 | |
![]() | Det där lät gott, Tvålis. Ska testa någon gång! | |
| magstj | 2011-08-10 22:30 | |
![]() | Skaffa boken "enklare bröd" av Martin Johansson. Den är helt enastående, jag lovar. | |
| kefflon | 2011-08-10 22:45 | |
![]() | källarfranska är gött | |
| Tvålis - Ej medlem längre | 2011-08-13 22:20 | |
![]() | arrrrgh, har glömt sätta degen till morgonens bullar... Orka göra det nu? Hinner det ens jäsa klart? | |
| OneW | 2011-08-14 00:37 | |
![]() | www.ica.se/Recept/ka...ar -422355/ | |
| Tess 08 | 2011-08-14 00:59 | |
![]() | Tvålis- Ja, du kan nog sätta degen trots att klockan passerat 22... jag är inte så noga utan gör degen innan jag lägger mig sen får den fasen jäsa till det är morgon! | |











